hirdetés
hirdetés

Jegesmedvék nyomában az 1000 Út

Oleg Emrilovék idén sem mulasztották el különlegességekkel meglepni viszonteladóikat és utasaikat.

hirdetés

Természetesen szerepel a kínálatban az örökzöld Moszkva és Szentpétervár. Utóbbi esetében azonban újdonság idén, hogy ismét közvetlen járattal juthatnak el az utasok az 5 és 8 napos utakra. Mint arról korábban beszámoltunk, az UTair gépe repül majd Budapestről. A harmadik legnagyobb orosz légitársaság flottájában mintegy 200 gép teljesít szolgálatot.

Szentpétervár különösen a fehér éjszakák idején népszerű, de ne a június 19-re akarjon mindenki foglalni - figyelmeztették a viszonteladókat, mert egyrészt még júliusban is lehet napvilágnál sétálni éjnek idején, másrészt meg a kérdéses időpontban egy gazdasági fórum kerül megrendezésre.

Szentpétervárt Moszkvával együtt is programozza az iroda 8 nap, 7 éjszakás turnussal, az Aeroflot menetrend szerinti járatával. A két nagyváros közti utat hajóval is meg lehet tenni 11 napos úton.

Szintén szerepel idén is Kijev a kínálatban 4 napos úttal, de az iroda képviselői szerint a magyar piacon egyelőre nem nagyon viszik, nem ismerik az emberek.

Hat napos úttal szerepel a Baltikum a kínálatban. A három ország fővárosának meglátogatása Vilniusban kezdődik, majd Riga és Tallin meglátogatását követően Helsinkiből repülnek haza az utasok.

Üzbegisztán már nem új desztináció a kínálatban. Sőt, annyira népszerűvé kezd válni, hogy az őszi turnus már gyakorlatilag be is telt.

A tavaly már szerepelt kaukázusi utakra ráerősít az 1000út. Örményországba ismét lesz gasztro túra az ínyencek számára. Úgy tűnik azonban, hogy Azerbajdzsán játszhat kitüntetett szerepet az idei kínálatban. 

Fotó: 1000 út/Facebook
Fotó: 1000 út/Facebook

Keleten maradva 9 napos iráni körút, Türkmenisztán is szerepel a katalógusban. Ennél is messzebb pedig újdonságként Mongólia a Bajkál-tóval kombinálva szerepel a transzszibériai vasúttal. A transzszibériainak létezik egy exkluzívabb változata is Orient néven. A vonat csak éjszaka közlekedik Moszkvától Pekingig, napközben városnézéseken vesz részt a közönség.

Alaszka, Antarktisz és egyéb fagyos programok mellé csatlakozik a Spitzbergák. Az idén és 2014 áprilisában indított utak idején már ragyog az éjféli nap, a hőmérséklet már eléri a mínusz 10 fokot. A csehek már felfedezték, a britek már régóta járnak. Leginkább azok utaznak el a Föld legészakibb, állandóan lakott szegletébe, akik már belefásultak az afrikai szafarizásba - mondta Gőgös Norbert, az iroda munkatársa. Itt orszarvút valóban nem látnak, jegesmedvét viszont annál többet.

Márk László felhívta a viszonteladók figyelmét, hogy a következőkre figyelmeztessék utasaikat: útlevelük érvényessége legalább 6 hónap legyen a visszaút dátumától számítva. Orosz utak esetében figyeljenek oda a biztosításra, hogy a követség által elfogadott 14 biztosítás valamelyike legyen. Bankkártyához tartozó biztosítás esetén járjanak utána olyan részleteknek, mint melyik biztosítóról van szó, érvényes-e Oroszországban a kötvénye.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai