hirdetés
hirdetés

Eszékről indított új járatot a Wizz Air

Május 19-én új járatot indított Basel és a horvátországi Eszék között a Wizz Air légitársaság.

hirdetés

Az útvonalon hetente kétszer, pénteken és vasárnap közlekedik Airbus A320-as típusú repülőgép, így az eszéki repülőtér közleménye szerint az üzleti célú utazások mellett akár hétvégi városlátogatásra is alkalmas a járat. A Basel-Mulhouse repülőtér a francia-német-svájci hármashatáron található.

A Wizz Airnek ez már a negyedik horvátországi járata, Splitből London Lutonra valamint Katowicébe és Varsóba közlekednek gépei.

Az eszéki repülőtér igazgatója, Domagoj Marinic kijelentette, hogy több éves együttműködést terveznek a Wizz Airrel, és remélik, hogy az új járat segít a város, Szlavónia a horvát Baranya népszerűsítésében. Abban is bíznak a helyiek, hogy később Eszéken lesz a Wizz air első horvátországi bázisrepülőtere.

Az eszéki repülőtér népszerűsége egyébként folyamatosan nő, május hetedikén indult el az Eurowings légitársaság első stuttgarti járata a baranyai városból. Eszékről eddig két horvát légitársaság, a Croatia Airlines és a Trade Air indított járatokat. A légikikötő idén 70 ezer utasra számít.

A gép köszöntése az eszéki repülőtéren (fotó: Eszéki repülőtér)
A gép köszöntése az eszéki repülőtéren (fotó: Eszéki repülőtér)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai