Ételkiszállító céget indít egy topétterem tulajdonosa

Hegyi Attila belevág az ebédkiszállító bizniszbe, azért is, hogy ne kelljen elküldenie éttermei és cateringes cégei dolgozóit.

Hegyi a Bazilika mellett található híres fine dining étterem, a Pasztell és az Albatros Party Service tulajdonosa, aki emellett egy rakás multicég irodaházának luxusmenzáját üzemelteti és cégcsoportja sok más mellett olyan helyszínek nagy eseményein biztosítja a cateringet, mint a Hungaroring vagy a Hungexpo. Ez az új szolgáltatása viszont egészen más.

Az AlbaDelinél ugyanis jó minőségű, rendes alapanyagokból készült, korszerű konyhatechnikával megfőzött, kétfogásos ebédmenüt lehet rendelni 1600 forintért, és ebben Budapest területén a szállítás is benne van. De még a fővárosi agglomerációban is csak 400 forint szállítási díjat tesznek rá, Adyligettől Zsámbékig. A rendszer nagyjából olyan, mint mint mondjuk egy jobb iskolai menzán. Hetente van új menüsor, amiről rendelni lehet. Naponta öt előétel-főétel kombináció közül lehet választani, ezek mellett van - külön összegért - napi kétféle gyerekfogás, egyféle desszert és kétféle savanyúság, de még házi sütésű cipót is lehet rendelni. A kínálat nagyrészt igényesebb menza-, kifőzde- és kisvendéglő-klasszikusokból áll.

Ma például első fogásként csülkös bableves és tojásleves közül lehet választani, főételként pedig van magyaros rakott tészta, tejfölös krumplifőzelék fasírttal, chili con carne, Sertéssült Jóasszony módra steak burgonyával és gyömbéres karajfilé barna rizzsel. De az étlapon van például zöldborsófözelék és sült kacsacomb is.

De hogy  tud lényegében pár hét alatt vadonatúj, ambíciózus házhozszállító vállalkozást indítani valaki, aki, bár menő vendéglátós, eddig nem pont ezzel foglalkozott? Hegyi Attila elmesélte, hogy azért, mert egy ideje már ők látják el napi ebéddel a Telenor otthonról, home office-ból dolgozó 5-700 munkatársát, így remekül belejöttek a műfajba. Amikor egy országnak kell talán hónapokig négy fal közé zárva élnie, egy ilyen vállalkozás nyilvánvalóan jó üzletnek tűnik.

De Hegyi nem önmagában a várható profitért találta ki az AlbaDelit, hanem azért, hogy az éttermeiben és cateringes vállalkozásainál dolgozók családjait az így keresett pénzből meg tudja védeni a Járvány anyagi csapásaitól. De az AlbaDeli nemcsak ebben az értelemben kapcsolódik a koronavírushoz. A hatalmas teher alatt dolgozó egészségügy nehézségeit a maguk eszközeivel úgy szeretnék enyhíteni, hogy minden 10 megrendelt ebéd után egyet ingyen adományoznak a Semmelweis Egyetem Bókay Gyermekklinikájának. Járvány idején nagyon nem mindegy a főzési folyamat tisztasága. Az AlbaDeli konyháján mindenki maszkban és kesztyűben dolgozik, emellett óránként újra tisztálkodnak és kesztyűt cserélnek.

Forrás: 444


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?