hirdetés
hirdetés

Ez lehet a világ leglátogatottabb városa

Többek között ezt is megtudtuk a Visit Dubai prezentációján a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben.

hirdetés

 A turisztikai ügynökség képviselői elmondták, hogy az Emirates nemzeti légitársaság beszámolója alapján évről-évre nőnek a számok a magyar piacról az alig fél évszázados emírségben, Dubajban. Tavaly több tízezer honfitársunk választotta úti célul és a régió, amelyhez hazánk is tartozik, 9 százalékos növekedést produkált. Dubaj elsősorban a családok és párok nyaralóhelyeként pozícionálja magát a világ turisztikai térképén és 77 százalékban szabadidős utazókat fogad.

2025-ig terjedő céljai között szerepel az átszálló utasok megszólítása, valamint a tartózkodás idő és a turisztikai kiadások növelése. Hosszabb távon pedig a földkerekség 4. leglátogatottabb városa az első helyre szeretne feljutni. Dubajtól megszokhatta már a világ, hogy  számtalan olyan vonzerővel hódít, amelyben elsőszámú a bolygón: itt található a világ első fedett fekete sípályája, a legnagyobb fedett témaparkja, a legnagyobb tengeri akváriuma és jövőre a Közel-Kelet első világkiállítását rendezik meg 400 focipályányi területen, amely az eseményre saját metrómegállót is kap.

 

"A 2020 október 20. és 2021 április 10. között zajló Dubai Expo-ra 25 millió látogatót várnak, 70 százalékban külföldieket. Már eddig is rekordszámú kiállító, mintegy 190 ország jelezte részvételét az innovációs seregszemlén" - mondta el Zajos Klára country manager, aki arról is beszámolt, hogy a Visit Dubai elindította online számítógépes játékát, amely a szórakoztatás mellett azt a célt is szolgálja, hogy az utazási irodás kollégák minél jobban megismerjék az emírség által kínált lehetőségeket és az egyes utasok számára a hozzájuk illő programokat és úti tervet tudják összeállítani. A 6-7 órás tréning elvégzését ösztönző ajándékokkal támogatják.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai