Ez lesz Dubajban, a magyar pavilonban

Péntek délben, Balatonszemesen, bemutatták a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálatát. Pintér Károly séf által összeállított bisztrómenüt Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) elnöke és Mautner Zsófia gasztroblogger mutatta be a Kistücsök étteremben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Dubaji Világkiállításon a magyar megjelenés részeként fontos szerepet kap hazánk gasztronómiája is. Bemutatkozott a Magyar Pavilon gasztronómiai kínálata: mind az étterem, mind a bisztró különleges, újragondolt fogásokkal várja majd a látogatókat.

Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nkft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: a megszokott magyar ízeket újragondolt formában építették be a gasztronómiai kínálatba. A bisztró könnyed, friss fogásokkal várja a látogatókat, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát, ügyelve a szezonalitásra is: novemberben például libaételek készülnek, decemberben karácsonyi és újévi, az ünnepre jellemző fogások kerülnek fel az étlapra, és helyet kap a kínálatban a farsangi fánk is.

Az étteremben kóstoló menük várják a vendégeket, amelyek bemutatják az évszakok hangulatát is. A hat hetente változó menüsorok a négy évszak nevét viselve, azok legmeghatározóbb alapanyagaiból készülnek. A helyi szigorú alkoholfogyasztási szabályokat betartva az érdeklődők megízlelhetik borainkat is, amelyek az ételekhez párosítva egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtanak.

Elhangzott még, hogy a Dubaji Világkiállítás kiváló lehetőséget biztosít a magyar konyhaművészet széles körben történő megismertetésére és népszerűsítésére.

 

Hazánk Európa egyik leggazdagabb ásványvíz-lelőhellyel rendelkező országa, egyedülálló földalatti vízkészlettel rendelkezik, rendkívül gazdag ásvány- és gyógyvizekben. A Magyar Pavilon fő üzenete is éppen Magyarország ezen páratlan értékére utal. A látogatók maguk is meggyőződhetnek erről, hiszen több hazai ásványvizet meg is kóstolhatnak majd az AquaBar-ban, hangzott még el a szakmai tájékoztatón.

 

Ez lesz a bisztró menü:

Előételek

Füstölt pisztráng marinált céklával, zöldalmával és tormával

Libamáj terrine pirított kaláccsal, zöld dió befőttel és körtével

Marha tatár mustáros uborka relish-sel és gyöngyhagymával

Kecskesajtos spárgasaláta homoktövis vinegrettel

Aqua Roots válogatás, házi kenyérrel (2 főre)

(Libamáj terrine, szarvas bresaola, szarvas szalámi, vízibivaly szalámi, szürkemarha szalámi)

Levesek

Gulyásleves házi csipetkével

Kovászos uborka krémleves szarvas bressaol-val és kapros tejfölhabbal

Fehér spárgaleves rántott tojással, füstölt tokhallal és kaviárral

Főételek

Csirkepaprikás tojásos galuskával, jégágyon tálalt kovászos uborkával

Kacsacomb káposztás rétessel, burgonyapürével és ecetes almával

Fogas filé karfiol krémmel, gombákkal és folyami rákkal

Töltött káposzta, csomborral és liba tepertővel

Borjúpörkölt vajtökkel és kapor velouté-val

Marha steak vadasan szalvéta gombóccal és karamellizált bébi zöldségekkel

Bárány spárgával, kucsmagombával és petrezselyem krémmel

Őzgerinc sült zeller pürével, burgonya fánkkal, sommal és áfonya jus-vel

Dödölle vargányával és füstölt tejföl espumával

Desszertek

Túrógombóc eperfagylalttal, rebarbara kompóttal és vaníliás tejfölhabbal

„Rigó Jancsi” tányér desszert málna sorbet-val

Eszterházy kocka diófagyival, krokant ropogóssal, vanília mousse-val

 

És lesz négy évszakos kóstoló menü is:

Tavasz

Nyúl terrine, karalábé, mikro saláta, sóska juice

Borsó leves, füstölt csirkemell, cukorborsó, turbolya

Spenót, pirított nudli, fürjtojás, szarvasgomba

Báránysült, kucsmagomba, spárga, petrezselyem

Császármorzsa, eper, bodza

Nyár

Kecskesajt mousse, marinált karalábé, retek

Hideg tökleves, kaporhab, kacsa fasírt

Tokhal és kaviár, kukorica, vajmártás

Borjú „Budapest”, lecsó, libamáj, borsóhüvely

Túrógombóc, sárgabarack, levendula

Ősz

Füstölt pisztráng, savanyú szilva, torma

Vargánya krémleves, őz bressaola, petrezselyem

Sütőtökös galuska, tökmag, sajthab

Kacsamell, lila káposzta krém, nudli, füge

Birsalmás pite, sóskaramell, homoktövis fagyi

Tél

Borjú kocsonya, pácolt hagyma saláta, mustár

Galambleves, házi töltött tészta, ördögszekér gomba

Libamáj, sült csicsóka püré, gabonák

Szarvas gerinc, édesburgonya, feketegyökér, kelbimbó, szarvasgomba jus

Gesztenye, bonbon meggy, dió

 

Forrás: Turizmus Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.