Ez lett az idén Vas megye étele

Sárváron “találták” meg Vas megye idei ételét. A Vas Megyei Turizmus Szövetség zsűrije ugyanis a Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustráján induló csapatok által készített finomságok közül választotta ki a nyertes fogást. A legízletesebb ételnek a Vörös Oroszlán Lovagrend káposztás töltött paprikája bizonyult.

Az Ételmustrát a Nádasdy Történelmi Fesztivál második napján, a sárvári vár körüli parkban rendezték meg. Összesen tizenegy csapat nevezett és készített valamilyen Vas megyei ételt. A feladat az volt, hogy a csapatok Vas megyei, helyi termelőktől beszerzett alapanyagokat használjanak a főzés során. Illetve lehetőleg valamilyen régi, helyi recept újragondolt változata legyen az étel alapja. Mindezt Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője mondta el, hozzátéve azt, hogy a versenyzőknek nyílt tűzön, kizárólag fém, fa és kerámia eszközökkel kellett sütni vagy megfőzni a megálmodott vasi finomságot. Így készült a Vörös Oroszlán Lovagrendjének káposztás töltött paprikája is.

Ami nem csak az idei Nádasdy Történelmi Fesztivál Ételmustráját nyerte meg, hanem a “Vas megye étele 2019” címet is a magáénak tudhatja. Ami egyben azt is jelenti, hogy hamarosan több Vas megyei étterem étlapjára is felkerül az extra finomságok közé. A többi között azokban a vendéglátóhelyeken lesz majd kérhető, amik a Vas Megyei Turizmus Szövetség által nemrég elkészített gasztrotérképen is fellelhetők. Amivel egyébként a nagyközönség szintén a Nádasdy Fesztiválon találkozhatott először - jegyezte meg Haller Ferenc.

Illetve hozzáfűzte azt, hogy a térkép nyomtatott és digitális változatában összesen nyolc sárvári étterem található. Így elmenondható, hogy Sárvár nem csak a fürdőzős és a természetközeli kikapcsolódási lehetőségek terén, hanem a Vas megyei gasztronómiai kínálatot tekintve is a TOP úticélok között szerepel. Arról, hogy pontosan milyen sárvári éttermeket ajánl a Vas Megyei Turizmus Szövetség a térségbe érkező turistáknak, a visitvas.hu oldalon lehet tájékozódni. De a gasztrotérkép nyomtatott változata a Sárvári Tourinform Irodában is elérhető.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?