Ez történt a Horeca Meetup rendezvényünkön

A szakmát segítő technológiai fejlesztésekről, digitális trendekről, új étteremnyitásokról egyaránt hallhattak legutóbbi HoReCa Meetupunk résztvevői, a fennállásának 125. évfordulóját ünneplő Gundelben rendezett eseményen június 13-án.

A felhasználók fele turisztikai témákat ma már mobilon keres, növekszik a márkakeresések aránya, a vidéki desztinációk, a gasztronómia és a spa területén pedig komoly fejlődési lehetőség mutatkozik a külföldi turisták vonzására – derült ki a Google Magyarország elemzéséből, amelyet Erdős Ádám iparági vezető és Bogdán Barnabás elemző ismertettek.

A Google 2016-18 közötti anonim, nyelvtől független keresési adatokat feldolgozó elemzéséből kiderült, hogy évente nagyjából 10 százalékkal növekszik a turizmussal kapcsolatos keresések száma, ám a csúcsidőszak kissé eltolódott: míg 2016-ban az augusztus, két évvel később a július volt e téren a legaktívabb hónap, miközben a last minute utakra komolyan emelkedett a keresések száma. 

Non-desk munkatársak elérése, forradalmasított feketemosogatás, high-tech adóvevők, vizuális tartalmak és izgalmas városi séták – többek közt ezekről is hallhattak a résztvevők.

Bemutatkozott több új technológiai fejlesztés. A régi robosztus adóvevőket az elmúlt 20 év során felváltották könnyebb, dizájnosabb társaik, és ma már létezik kimondottan a HoReCa szegmensre szabott változat is, amelyet Kerezsi Miklós, az Anico Kft. értékesítési vezetője, a Motorola Solutions hivatalos szállítója mutatott be.

A feketemosogatást, ami hihetetlenül sok vizet és külön személyzetet igényel, pedig ki lehet váltani egy modern megoldással, a granulátumos mosogatógéppel – mutatott rá Kertész Mirjam, a Coninvest Kft. ügyvezetője.

 

A tervek szerint várhatóan 2020. április elsején nyílik meg a Costes első külföldi egysége, a kínai Hainan szigeten most épülő Ocean Flower Islanden, amely a magyar gasztronómiát mutatja be a világ legnagyobb mesterséges szigetén. Az étteremnyitás részleteiről Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa a HoReCa Meetup rendezvényen számolt be.

Mint elmondta, 2 éve vették fel velük a kapcsolatot Kínából a luxus nyaralósziget beruházói, akik a 150 most épülő étterem üzemeltetőit keresték. A különböző építészeti stílusban készülő egységekből 50 a kínai, 50 az ázsiai, további 50 pedig a világ ízeit mutatja be, egy-egy régió képviselőjének tálalásában. A közép-európai térségből pedig a Costes keltette fel figyelmüket, és bár az ajánlat elsőre szinte hihetetlennek hangzott, Károly és csapata repülőre ült, hogy személyesen nézzék meg a helyszínt.

Angelus Barbara és Varga Rózsa, a Gundel jelenlegi és korábbi kommunikációs igazgatója együtt meséltek a 100, illetve a 125. évfordulóját ünneplő étteremről, majd Kozma Kálmán az innovatív tradíciókat mutatta be, amelyekből kiadós ízelítőt is kaptunk.

 

A bankettek idején egyértelműen a tradíciót ötvözik az innovációval – ahogy történt ez a HoReCa Meetup fogadásán is. Itt ugyan nem mutatkozott be ugyan szendvicsemberük, hogy a ráaggatott fatábláról kínálja hot-doggal a vendégeket, és a talicskán is „csak” folyékony nitrogénnel hűtött, zsírpapírba csomagolt eperfagylaltot kínáltak.

De kóstolhattunk vattacukorba csomagolt libamájat és aszalt barackot, pohárban tálalt Cézár-salátát, hideg leveseket kémcsőből, tabulét tarhonyából, harcsás fish and chipset, ruhafogason lógó macaronokat, no meg az elengedhetetlen Gundel-palacsintát, amelyből most épp az 5.0-s verziónál járnak.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?