hirdetés
hirdetés

Ezek voltak a németek kedvenc nyaralóhelyei tavaly

Jelentősen átalakult a németek kedvenc üdülési célpontjainak listája tavaly. Többségük nyugat- és dél-európai úti célt választott az észak-afrikai és kelet-mediterrán térség helyett.

hirdetés

A német turisták tavaly is nagyjából ugyanannyi, 27,8 millió csomagtúrát foglaltak le a közeli és közepesen távoli úti célokba, mint 2015-ben, ugyanakkor a desztinációk körében drámai változások történtek – derül ki az fvw német szaklap felméréséből.

Spanyolország, Portugália, Olasz- és Görögország volt az elsődleges nyertese a tavalyi nyárnak a német piacon, ezzel szemben Törökország és az észak-afrikai úti célok iránt csökkent a kereslet – foglalta össze a helyzetet a lap a Német Szövetségi Statisztikai Hivatal és a TUI Germany adatai alapján. A felmérés során 27 olyan német repülőtér forgalmi statisztikáit vették figyelembe, ahol a szabadidős utazók aránya több mint 50%.

2016-ban Spanyolország maradt a németek az első számú úti célja az üdülési csomagtúrák szempontjából, 11%-os növekedéssel: 9,8 millió német utazott oda tavaly. A Baleári-szigetek közel 4,9 millió csomagtúrautast fogadott 2016-ban Németországból, ami 12%-os növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Mallorcára 4,4 millióan utaztak, míg Menorcára és Ibizára 446 ezren. A Kanári-szigeteket 3,15 millió, a spanyol szárazföldet pedig 1,75 millió német turista kereste fel tavaly.

Sevilla (Forrás: Facebook / Spain.info)
Sevilla (Forrás: Facebook / Spain.info)

Portugáliában 16,5%-kal több német (700 ezer fő) nyaralt tavaly, mint 2015-ben, Olaszországot 2,6 millióan keresték fel (+6%). Görögország 2,2 millió turistát fogadott Germániából, ami közel 8%-os plusz. Nagyot nyert Bulgária, ahová 30%-kal több német, 450 ezer fő utazott tavaly. Horvátországba csak repülővel 440 ezren érkeztek a németektől (+85), és Máltán is 3%-kal nőtt a német turisták száma (350 ezer fő).

A német turisták száma ugyanakkor különböző mértékben, de csökkent Törökországban, Egyiptomban, Tunéziában, Marokkóban és Cipruson. A törökországi foglalások száma 24%-kal esett vissza tavaly, de 3,24 millió utazással még mindig Törökország volt a második legnépszerűbb csomagtúra-úti cél Németországban Spanyolország után. Ciprusra 5%-kal kevesebb, 171 ezer német turista érkezett tavaly.

Észak-Afrikában mindhárom jelentős úti célban visszaesett a német turistaforgalom. Egyiptomba 37%-kal kevesebb, összesen 669 ezer turista érkezett, míg egy évvel korábban egymillió fölött volt a számuk. Tunéziába feleannyian, csupán 45 ezren utaztak, mint 2015-ben. Marokkó 13%-os visszaesés volt kénytelen elkönyvelni, 81 ezer német turista fogadásával.

(forrás: FVW)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai