hirdetés
hirdetés

Falusi turizmus: több éves visszaesés után tavaly nőtt a forgalom

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentése alapján 2014-ben – több éves csökkenő tendencia után – határozott emelkedés jellemezte a falusi szálláshelyek vendégforgalmát - adta hírül a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége.

hirdetés

A vendégek számában országosan 10 % feletti növekedés volt tapasztalható 2014-ben, a vendégéjszakák tekintetében pedig szintén hasonló emelkedés figyelhető meg. A falusi vendégházaknál így 132.705 vendég összesen 373.711 éjszakát töltött el. A bővülés minden turisztikai régiót érintett, melyek közül a legnépszerűbb továbbra is Észak-Magyarország.

A falusi szálláshelyek számában 2013-hoz képest 5 %-os csökkenés jellemezte a szektort, 2014-ben 2.805 vendégház üzemelt.

A vendégek számának határozott emelkedése és a kínálat kismértékű csökkenése így azt eredményezte, hogy az egy szálláshelyre jutó vendégek száma érezhetően növekedett.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) bízik benne, hogy a pozitív tendencia folytatódik, és mindent megtesz a falusi szálláshelyek, valamint a napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy minél szélesebb körben történő népszerűsítése érdekében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai