Fedélzeti menüt kezdett árulni a földön az Air Asia

Fedélzeti menüt kezdett árulni már 3 dollártól az Air Asia Kuala Lumpurban. Dél-Kelet-Ázsia legnagyobb diszkont légitársasága az amerikai gyorsétteremláncokkal akarja felvenni a versenyt.

A légitársaságok mindig arra törekedtek, hogy az éttermi élményt juttassák el a fedélzetre. Akkor is, ha egyébként az ízlelőbimbók utazómagasságon a száraz levegő és a mintegy 1200 méteres magasságra állított kabinnyomás miatt nem úgy működnek, mint a földön.

Az Air Asia most meg akarja fordítani ezt, és úgy döntött, hogy a repülőgépek fedélzetén felszolgált ételt árusítja éttermeiben - számol be a Skift. Tony Fernandes vezérigazgató is kellett ehhez, ő ugyanis szentül meg volt győződve arról, hogy tökéletes minőségű az étel, és azt az amerikai gyorséttermek orra alá borsot törve a saját éttermeiben kellene árusítani.

A légitársaság hétfőn nyitotta meg első egységét Kuala Lumpurban egy pláza kellős közepén. A fedélzeti menü után Santannak (malájul kókusztejet jelent) nevezett étteremből 2020 végére a cég legalább ötöt szeretne üzemeltetni, három éven belül pedig már száz étteremből álló láncolatot szeretnének üzemeltetni főleg azokon a helyeken, ahol az amerikai gyorsétterem-láncok is jelen vannak.

Hogy a konkurenciának van oka félni az az, hogy az Air Asia nagyon jól ismeri a távol-keletiek ízlését, a legnépszerűbb ételeket kínálják, amelyek közel sem nevezhetőek olyan minőségű ételnek, mint az átlagos "szemétkaják". És mindezt megfizethető áron kínálják, már 3 dollárnak megfelelő maláj ringgitért is lehet ételt venni.

Az Air Asia emellett a csúcstechnológiát is segítségül hívta, a rendeléseket mesterséges intelligencia is figyeli és azokat az ételekt ajánlja fel rendelésre, amelyek abban az időszakban népszerűek szoktak lenni.

Forrás: Skift


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?