Fehér homok és vulkánok – bemutatkozott Fuerteventura és Lanzarote

Sokak számára a Kanári-szigetek egyet jelent Tenerife és Gran Canaria szigeteivel, pedig október 30-ától már Lanzarote és Fuerteventura is megközelíthető a Wizz Air közvetlen járatával Budapestről. Annak érdekében, hogy a tűz és a bor szigete, Lanzarote, valamint a legmelegebb Kanári-sziget – egyben vízisport-paradicsom –, Fuerteventura is felkerüljön azon leendő utasok térképére, akik olyan helyet keresnek, ahol egész évben strandidő, rengeteg látnivaló, szolgáltatások és érintetlen természet, valamint nyugodt, mégis nyüzsgő élet van, a ViaSale Travel utazási iroda munkatársai egy egész napos bemutató keretein belül elhozták a szigeteket Budapestre.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az eseményen megjelent Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség igazgatója, Héctor Fernandez, a Lanzarote Turisztikai Hivatal elnöke, Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója, Rayco Lopez, az Oasis Park Fuerteventura értékesítési igazgatója, dr. Békefi Veronika, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének képviselője, Hermann Nóra, a Kanári-szigetek tiszteletbeli konzula, José Ángel López Jorrín, Spanyolország budapesti nagykövete, valamint előadást tartott Szabó László és dr. Förstner György, a ViaSale Travel Canarias munkatársai. Először Spanyolország budapesti nagykövete köszöntötte a jelenlévőket, aki a Kanári-szigetek meglátogatását személyesen is javasolta minden jelenlévőknek.

Fuerteventura: 150 kilométernyi fehér homok és az aranyérmes kecskesajt

Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség igazgatója elmondta, ez az első alkalom, hogy a két sziget közös bemutatót tart, majd hozzátette: Fuerteventura és Lanzarote nem versenytársak, hanem kiegészítik egymást. Megtudtuk, hogy a Kanári-szigetek Afrikához legközelebb eső szigetének, Fuerteventurának 120 ezer lakosa van, és 110 ezer férőhellyel várja a szigetre érkező turistákat. 2016-ra hárommillió turistaérkezéssel számolnak, legfontosabb küldőpiacuk pedig Németország – innen egymillió látogatóra számítanak az idén. A szigeten 45 négy- és ötcsillagos szálloda található, emellett pedig számos más kategóriájú szállás is, és az igazgató kiemelte, hogy itt van a Kanári-szigetek legszebb tengerpartja – több mint 150 kilométernyi fehér homokos partszakasz húzódik ugyanis itt. A szigeten garantált a jó idő, az éves átlaghőmérséklet 24 Celsius-fok. Fuerteventura igazi üdülőparadicsomnak számít a sportolók és sportot kedvelők körében – több ország olimpiai csapata is itt készül fel egyes versenyekre, de a windszörf és kiteszörf világbajnokságot is a szigeten szokták tartani. Itt található továbbá a Kanári-szigetek legnagyobb állatkertje, az Oasis Park, ami – mint a park értékesítési igazgatójától, Rayco Lopeztől megtudtuk – nem egy hagyományos állatkert: a nyolcezer négyzetméteren elterülő, botanikus kerttel bővített parkban lehetőség van kapcsolatot teremteni az állatokkal – a látogatók a legtöbbjüket megérinthetik és megetethetik. A sziget specialitása egyébként a kecskesajt, ami számos nemzetközi díjat söpört már be. Fuerteventura elkötelezett az ökoturizmus mellett, nem tömegturizmust, hanem minőségi turizmust szeretnének, a sziget egésze bioszféra-rezervátum. A ViaSale Travel számos izgalmas programot kínál a desztinációban, többek között a nagy szigettúrát, melynek során Corralejo sivatagos tájaitól kezdve kilátókon és világítótornyokon át a gyógynövényfarmig számos izgalmas helyszínt bejárhatnak a turisták, és természetesen lanzarotei kiruccansára is lehetőség van épp úgy, mint a különböző hajókirándulásokra vagy akár mélytengeri horgászatra, mely során akár marlint, tonhalat vagy barracudát is foghatunk.

Lanzarote: a vízalatti múzeum és a vulkánok szigete

A szintén közel hárommillió turista által látogatott Lanzarotéről a helyi turisztikai hivatal elnöke, Héctor Fernandez adott bővebb tájékoztatást. A desztináció szlogenje nem más, mint „La isla diferente”, vagyis „A más sziget”. Héctor Fernandez elmondta, hogy Lanzarote mind tájakban, mind színekben az ellentétek szigete – szintén bioszféra-rezervátum –, ahol partmenti sétányok, álomszép öblök – például a hangzatos nevű Papagayo strand –, vulkanikus területek és egységesen fehérre festett, zöld vagy barna ablakokkal díszített házak találhatók. A sziget vulkanikus eredetű, az 1730-as években és az 1824-ben kitört vulkán formálta mai képére. A ViaSale Travel kínálatában itt is elérhető a nagy szigettúra – mint ahogy Fuerteventurán, úgy itt is magyar nyelven –, melynek során a turistákat olyan helyekre viszik el, mint a ma is működő sólepárló telep, egy barlangszerű sziklaképződmény, ahol megfigyelhető a tenger pusztító ereje vagy a Timanfaya Nemzeti Park, amely különösen nagy attrakciónak számít, hiszen a föld hőmérséklete egyes területein olyan magas, hogy ha egy mélyedésbe vizet öntenek, az gejzírként tör fel a magasba, az eldobált száraz gallyak pedig mintha maguktól gyulladnának meg. Ezen a szigeten is számos négy- és ötcsillagos szálloda közül válogathatnak a vendégek, de az alacsonyabb besorolású hotelek is ugyanúgy megtalálhatók. Lanzarotén szintén fontos a sportturizmus, sőt, a sziget célja, hogy európai sportcentrummá váljanak. A különböző sportrendezvények és aktív kikapcsolódási formák mellett természetesen a búvárkodás is népszerű itt, sőt még vízalatti múzeum is van – elsüllyesztett szobrokkal –, amely akár a felszíni búvárok számára is megcsodálható. Ha pedig helyi specialitás, akkor borok: a sziget fehérborai ugyanis sokak által elismertek, népszerűségük miatt még exportálják is azokat.

Biztonságos desztinációk

Dr. Horváth Péter, a Colonnade Biztosító utasbiztosítási ágazati igazgatója kiemelte, hogy a Kanári-szigetek – azon belül is Fuerteventura és Lanzarote is – kimondottan biztonságos desztinációnak számítanak, sem terrorcselekménytől, sem például zsebtolvajoktól vagy rablóktól nem kell tartani. Hozzátette, hogy a kórházi ellátás kiváló, de az Európai Egészségbiztosítási Kártya helyett azért a teljes körű utasbiztosítást javasolta, hiszen akkor nem vagyunk az állami orvosi ellátáshoz kötve, mint az egészségbiztosítási kártya esetében.

Szabó László, a ViaSale Travel igazgatója bemutatta az utazási iroda kínálatában szereplő szállodákat is, melyek között még a háromcsillagos hotelek is rendkívül szemrevalók. Hermann Nóra, a Kanári-szigetek tiszteletbeli konzula elmondta: bár a Kanári-szigetek egzotikus úti célnak számít, mivel közigazgatásilag Európához tartozik, ezért a színvonal is európai szintű a szigeteken.

A megjelent utazásközvetítőknek Békefi Veronika, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének képviselője elmondta: fontos, hogy figyelmeztessék utasaikat arra, hogy időben foglalják le utazásaikat, mert a kieső desztinációk miatt a többi úti cél – többek között a Kanári-szigetek – szállodái is hamar meg fognak telni.


A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.
Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén

Ausztria meghosszabbítja a határellenőrzést Szlovénia és Magyarország esetén 

Május közepétől Ausztria további hat hónappal meghosszabbítja a belső határellenőrzést Szlovéniával és Magyarországgal.
Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.
Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont

Rekordévet zárt az osztrák dizájner bevásárlóközpont 

A számok alapján 2024-re is új látogatói rekordra számítanak.
A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat

A világon először: a görög kormány kártalanítja az erdőtüzek által sújtott turistákat 

Az ingyenes utalványok május 31-ig, illetve az őszi szezonban lesznek érvényesek.
Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják...

Dubajba készül? Ezek a meglepetések és látnivalók várják... 

Idén nyáron 65 napon át tartó kedvezmény-fesztivállal várja Dubaj a magyar látogatókat.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.