hirdetés
hirdetés

2,2 milliárdot hozott az első félév a HUNGEXPO-nak

A HUNGEXPO Zrt. 45 millió forinttal több árbevételt ért el az első félévben, mint amit tervezett, összesen nettó 2,2 milliárd forintot. Az első félévben tartott 16 kiállításon 1947 kiállító 79 ezer négyzetméternyi területet bérelt. 

hirdetés

A rendezvényeket közel 220 ezer érdeklődő tekintette meg, mondta el Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatójukon. A kiállítási ipar nemzetközi piacán tapasztalható csökkenő tendenciák ellenére a HUNGEXPO sikeresen valósította meg 2012. évi terveinek időarányos részét, tette hozzá. Az első félévben 16 különböző témájú kiállítást, vásárt szerveztek, a bevétel 75 százalékát, 1685 millió forintot ezek a saját szervezésű kiállítások adták, 25 százalékát pedig a vendégrendezvények tették ki. A vendégrendezvények árbevétele 80%-kal haladta meg a tervezettet, elérve a 370 millió forinot.

A főbb kiállítások növekedni tudtak

A Budapesti Vásárközpontban az első félév az AGRO+MASHEXPO mezőgazdasági kiállítással kezdődött, ami a tavalyi rendezvényhez képest megduplázta a területét, 20 ezer négyzetméteren zajlott. A 25 ezer érdeklődő az utóbbi évek látogatócsúcsát jelentette.

A FOODAPEST és az UKBA idén második alkalommal került egymás mellé, a februári kemény fagyos idő és leszakadó hó ellenére is több mint tízezren keresték fel a kiállítások standjait.

Különösen jó látogatottsággal zajlott a 19. Fegyver Horgászat Vadászat Nemzetközi kiállítás. A FeHoVa szervezése a HUNGEXPO egyik sikertörténete. A kezdetben leginkább vadászati kiállításként számon tartott eseményt ebben az évben 41720 látogató kereste fel. A kiállítói szám 247-re nőtt, árbevétele elérte a 160 millió forintot.

A március elején rendezett UTAZÁS volt az első igazán nagy közönségvásár, amelyet a Budapest Boat Show, a Karaván Szalon és a Port.hu Bringaexpo kísért. Az eredmények: négy kiállítás, 500 kiállító és ötvenezer látogató.

Április elsején az első negyedévvel együtt zárult a Budapest Motor Fesztivál és a Tuning Show, amelyek mellett a Tatto Expo kapott helyet. Az együtt megrendezett Motor és Tuning kiállítás több látogatót vonzott és több árbevételt generált (120 M Ft) mint tavaly (85M Ft) ill. tavaly előtt (75M Ft).

Április közepén a CONSTRUMA következett. Az építőipari vásáron a tavalyinál 4-5 százalékkal több, összesen 389 kiállító vett részt. Idén új kiállítások kerültek a CONSTRUMA mellé: az OTTHON Design lakberendezési vásár valamint az URB:ICON városfejlesztési konferencia és projektvásár.

A félévet az Ipar Napjai zárták, amely mintegy 12 ezer szakmai érdeklődővel járult hozzá a látogatói összlétszámhoz.

FIFA, és más vendégrendezvények

Az első félév legkiemelkedőbb eseménye volt május végén a Futball Világszövetség (FIFA) éves közgyűlése. A Budapesten megrendezett nagy jelentőségű sportdiplomáciai esemény sikeres lebonyolításában fontos szerep jutott a HUNGEXPO-nak, hiszen a közgyűlés egyik helyszíne a „G” pavilon volt. Ehhez speciális belsőépítészeti megoldásokkal, a Szövetség igényeinek megfelelően rendezték be a 9500 négyzetméter alapterületű belső teret. A pavilon egyik felében minden technikai felszereléssel ellátott auditórium épült, a másik felében pedig rendkívül igényesen kialakított catering lounge fogadta a résztvevőket. Az első napon a rendezvényhez kapcsolódó, 1300 fős 2. Orvoskongresszus tartották ezen a helyszínen, majd másnap a kongresszust, azt követően pedig a nemzetközi sajtótájékoztatót.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 62. alkalommal összehívott közgyűlésén 209 ország 1200 küldöttje, vett részt, az összes tagország a legmagasabb szinten képviseltette magát. A kongresszus megrendezésére az MLSZ és a hazai szolgáltatók sikeres pályázata nyomán – 1909 és 1930 után most harmadik alkalommal - kerülhetett sor Budapesten.

A Budapesti Vásárközpontban június végéig ezen kívül húsz vendégrendezvény kapott helyet.

A következő félév kiemelkedő eseményei:

2012. október 3-7. között rendezik meg a 114. BNV-t, melyet az idén a legújabb divat, a retro jegyében szervezi a HUNGEXPO.
2012. október 16-18. - HOVENTA
2012. november 23- 25. - Ízek és Borok fesztivál
2012. november 23-25. - Télköszöntő Vigasság

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai