hirdetés
hirdetés

Felújítások a badacsonytördemici kempingben

Több mint 130 millió forintból újították fel a Badacsonytördemic községben  található Eldorádó kempinget, a Közép-dunántúli Operatív Program (KDOP) keretében megvalósuló beruházáshoz uniós pályázaton 59 millió forint támogatást nyert az MZ/X Kereskedelmi Kft.

hirdetés

A három hektáros területen található létesítményben teljesen lebontották a régi faházakat, és egy új, összesen 1.500 négyzetméter alapterületű apartmanházat építettek fel - mondta Mezőssy Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója.

A fejlesztéssel az új épületben összesen 22 darab, 2-4 ágyas szobát alakították ki, amelyeket alternatív energiát felhasználó klímarendszerrel szereltek fel, és két szobát akadálymentesítettek is.

Közölte: az áprilistól-októberig nyitva tartó szálláshely tavaly átlagosan 30 százalékos kihasználtsággal működött, idén az előfoglalások alapján 50 százalékos foglaltságra számítanak. Míg 2011-ben főleg egy éjszakára érkeztek a vendégek, addig az idén a 3-4 éjszakát foglalók vannak többségben. 

Elmondta, hogy a tapolcai önkormányzat tulajdonában lévő kempinget már 18 éve üzemeltetik, a létesítményben 90 sátorhely áll a lakókocsival vagy sátorral nyaralók rendelkezésére.

A családi vállalkozás Tapolcán egy 15 szobás, háromcsillagos szállodát, míg Szigligeten borházat üzemeltet. A cég 32 főt foglalkoztat, árbevétele tavaly meghaladta a 100 millió forintot - mondta Mezőssy Zoltán.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés