Fiatalok álmodtak új arcot Budapest Bornegyedének, Budafoknak

A pályázatot, amelyre 18-35 év közötti fiatalok marketingterveit várták a kerület turisztikai arculatának megújítására, júliusban hirdette meg a budafok-tétényi önkormányzat.

A pályázatok egy előzsűrizésen mennek keresztül, ahonnan a legjobb 5 alkotás kerül a döntőbe, ahol az ötletgazdák a zsűri és a közönség előtt mutatják be ötleteiket. Ezt követően a zsűri a 3 legkreatívabb tervet díjazza 100.000-300.000 forint értékben.

A döntésre október 19-én kerül sor.

A zsűri elnöke: Szalay-Bobrovniczky Alexandra – Budapest főpolgármester-helyettese

A zsűri további tagjai:

Berényi Vince Zsolt – Magyar Turisztikai Ügynökség, stratégiai marketingért felelős Igazgató

Dr. Schneller Domonkos – Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt., stratégiai főigazgató

Katona Eszter – Katona Borház, marketing és sales munkatárs

Kerékgyártó Gábor – Budapesti Corvinus Egyetem, egyetemi tanársegéd

Kovács György – Törley Pezsgőpincészet Kft., ügyvezető igazgató

Nagy László – ACG Reklámügynökség, kreatív igazgató

Petri Zsolt – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, projekt- és fejlesztési igazgató

Szepesfalvy Anna – XXII. kerületi alpolgármester, YouInHerit projekt vezetője

Tóth (Avanti) Péter – Tóth Avanti & Társai Alkotó Iroda Kft.

 

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.