hirdetés
hirdetés

Főszezon 2013: Több mint 100 kiállító

A budai vár Hunyadi udvarán rendezték meg szeptember 21-22-én az idei Főszezon turisztikai, gasztronómiai kiállítást és vásárt. Közel száz hazai turisztikai szolgáltató mutatta be utazási és programkínálatát. Az ingyenes turisztikai rendezvényen idén Szombathely és testvérvárosa Oberwart mutatkozott be.

hirdetés

Több ezer négyzetméteren kínálták a gyógyfürdők és a szállodák ajánlataikat, és a hagyományokhoz híven szórakoztató, családi programokkal is meglepték a látogatókat. Fő helyet kapott a vendégek körben a gasztronómia, a frissen sült húsok, kolbászok és sajtok mellett a zöldségek voltak még keresettek, párolva, sülve, vagy nyersen vásárolhattak belőle.

A gyerekek se maradtak szórakozás nélkül. Amíg a szülők a szállodák kínálatát nézték, válogattak, melyiket fogadják el a nagyobb ünnepekre koncentráló akciók és a kevésbé keresett időszakokra vonatkozó ajánlatok között, addig a gyerekek kézműves foglalkozáson gyakorolhatták kézügyességüket.

Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország standjánál a központ munkatársainál lehetett kitölteni a 13 kérdésből álló fogyasztóvédelmi totót. Itt fogyasztói kalauzt is kaphattak, amelyben jó tanácsokkal látták el a fesztiválozókat többek között arról, hogyan reklamáljunk, szó volt tippekről és trükkökről is, még a határon átnyúló panaszokkal is részletesen foglalkoztak.

A legtöbben a fürdők kínálatának örültek. Kiemelkedő volt az érdeklődés a sárvári, és a szombathelyi szállodák után, de jócskán álltak a hévízi szobakiadók szövetségének pultjánál is.

Többfajta bort, pálinkát, és sört kínáltak a finom falatok mellé, a színpadon egymást váltották a fellépők. Nagy sikere volt többek között a kötélugró műsor legkisebb szereplőjének, valamint Tolvai Renáta és Takács Nikolasz műsorának.

A résztvevőknek és a kiállítóknak is szerencséjük volt az idővel, az első nap még esővel fenyegetett, de vasárnap, kicsit hideg, de verőfényes nap búcsúztatta az érdeklődőket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai