hirdetés

Főzz, egyél, bulizzál!

Persze, megint nem olvastam el rendesen a meghívót, és valahogy úgy képzeltem, profi szakácsok főznek majd finomakat a konyhán, a meghívott vendégek meg - a Quaestor Csoport üzleti partnerei és néhányan média világából -kuktáskodnak egy keveset, és máris ülhet asztalhoz mindenkii, mert jöhet a vacsorára szánt többféle fogás.

hirdetés

Azonban június 4-én este, a GastroArt-Elektrolux Élménykonyhán ehhez képest alaposan megfordult a világ: két vidéki szállodából– Győrből és Mátráházáról – érkezett profi szakácscsapat csak segítette a főzést, a tűzhelyek körül a fakanalakkal valójában a vendégek tüsténkedtek.

 Többféle étel elkészítése közül lehetett választani. A győriek által preferált szigetközi marinált ponty madársalátával, jégcsapretek carpaccio-val már a nevében elrémített, valahogy úgy képzeltem, ha addig nem engednek ki a főzéshez egyébként tökéletesen felszerelt élménykonyháról, amíg nincs kész, mondjuk, a jégcsapretek carpaccio, akkor lehet, akár egy hétre is ottragadok.

 Inkább a könnyűnek látszó, mátraiiak által (melegen) ajánlott erdei gombalevest választottam, azt gondoltam, ezzel azért tán nem tévedhetek olyan nagyot. Bár azt azért nem gondoltam volna, hogy egy valamire való gombalevesbe tennék babérlevelet (nem is egyet!), ahogy a recept alapján a mátrai séf ajánlotta.

 A mi csapatunk különben a következőket állította elő: mátrai szarvas sonka, utána az említett leves, majd hálóban sült sertés szüz cukkini lángossal és zöldségekkel és desszertként túró „Raffaello”. Ne kérdezze tőlem senki, mi lehet ez a desszert, mert csak azt láttam, hogy a HR-esek világából érkezett (szerencsére a konyha világában is otthonosan mozgó) csapattársaim egyre csak görnyednek mindenféle epergombócok, meg rebarbara öntet fölött.

A másik csapat lime habját viszont kóstoltam: isteni volt. Ők egyébként előtte csirkemellet burgonyahajóval (!!) tálaltak fel, és szárnyas velouté-t is készítettek hozzá (ez utóbbit, ha agyonvernek, sem tudnám pontosan elmagyarázni, hogy vajon mi a csuda lehet...)

Mindegy, a lényeg, hogy végül minden időre elkészült, és az egyre magasabbra hágó jókedvben, maga a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior igazgatója, a ház főszakácsa, valamint az ETO PARK HOTEL**** főszakácsa és helyetteseik, és a Quaestor Csoport marketing managere szervírozták a vidám, felszabadult és a tűzhelytől végre elszabadult társaságnak az igazán megérdemelt, finom vacsorát, és szedték le a terítéket.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai