hirdetés

Fröccs, flódni, forróság

Annyira sikeres már évek óta Budapesten a VinCe bormagazin rendezvénye a főváros egyik ötcsillagos szállodájában, hogy gondoltak egy nagyot a rendezők, és a Balatonnál is kipróbálták, milyen az, amikor a bort szeretők a tó partján, sőt, a vizen egy hosszú hétvége alkalmával találkozhatnak a készítőkkel, és tételeiket kóstolhatják.

hirdetés

Azzal persze nem számolhatott előre senki, hogy idén épp a nyár legforróbb hétvégéjét fogják ki a július 25-28-ig tartó program során, azonban így is sikertörténet a második alkalommal megrendezett rendezvény. Először is azért, mert épp a Balaton legrangosabb vitorlásversenyének, a több mint 500 hajó versenyzését jelentő Kékszalag idején, és annak startjánál és befutójánál tartották Füreden ezt a borfesztivált. Így aki jó idővel ért célba – ennek örömére ivott a VinCe buliján, aki pedig a mezőny hátsó fertályán végzett, vagy éppen törölték a futamból (ilyen is akadt bőven az igencsak gyenge szélben, sőt, leginkább szélcsendben rendezett idei versenyen), ott a csapatok legalább egy jót mulattak – ha már nem ott végeztek a versenyben, ahol szándékoztak.

A csütörtöktől-vasárnapig tartó VinCe Balatonon a nyitás óráiban – délután 2 órától – a naplemente után is tartó tikkasztó hőségben a hűsítő fröccsök fogytak a legjobban, a friss, szénsavas rozékat is sokan keresték, és főleg a balatoni borászok sátrai előtt üldögéltek sokan egy-egy pohár jóféle itallal. Esténként már egy tűt is nehéz lett volna leejteni a tömegben, igaz, a balatoni VinCén – nem úgy, mint a pesti programon – bárki szabadon jöhetett-mehetett, csak poharat kellett annak vennie, aki kóstolni is akart. Sokan azonban inkább csak sétáltak, nézelődtek, babakocsit toltak, vagy hallgatták a színpadnál az élő zenét.

„Most főként a nyaraló nagyközönséget céloztuk meg”, indokolta a szervezők nevében lépésüket Fűtő Bea, „a pesti rendezvényünk a mesterkurzusokkal sokkal inkább szakmai program.”

Közel 30 hazai pincészet volt jelen Füreden, emellett sokan keresték fel azokat a sátrakat, ahol az alkohol kísérőjeként sajtfélét, sonkát, desszertet, kávét kínáltak. Raj Ráchel flódnijáért nyitástól zárásig kígyózó sor állt, a prémium sonkahegyeket kínáló bisztró előtti padok is folyton zsúfoltak voltak, de a vizen ringatózó kóstolóhajóra is sokan felszálltak, illetve a szervezők másik kóstolópontja a szárazföldön is mindig tömve volt. A hőség meglehetősen húzós logisztikai feladatot mért a szervezőkre: azért, hogy a borokat megfelelően hűtve kínálják, hűtőkamrákba be, onnan ki kellett folyton hurcolni a palackokat, nem beszélve azokról a jéghegyekről, amelyekkel éjjel-nappal jegelték a kínálatot.

„Naná, hogy a hűtött tételek szállítására hivatott golfautó vasárnap elromlott, így ennek pótlásáról is gondoskodnunk kellett”, avatott be a szervezés nehézségeibe a program sajtósa, de mivel épp ekkor egy golfautó húzott el mellettünk tömve borospalackokkal, nyilvánvalóvá vált: ezt is megoldották.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai