hirdetés
hirdetés

Fürdött már szénavirágban Ausztriában?

Nyárindító rendezvényt tartott az Österreich Werbung április 27-én, ahol egy kellemes estét tölthettek el a vendégek, és átélhették, milyen egy ausztriai kiruccanás.

hirdetés

A nyárindító estén már az Osztrák Nagykövetség Rezidenciája kapuján belépve érezni lehetett a vidéki hangulatú nyugalmat. A hatalmas fák, a madárcsicsergés, a frissen nyírt fű és az eső illata éreztette, milyen is, ha Ausztriában nyaral az ember. Volt olyan workshop, ahol a résztvevők kipróbálhatták például a virágkötést mezei virágokból vagy megismerhették az Esterházy borok különleges ízvilágát, mely hazánk piacán még nem elterjedt, de Ausztriában és a világ számos részén igen ismert. Emellett a tésztakészítés fortélyait egy vérbeli osztrák háziasszony mutatta be, melyet szintén kipróbálhattak az ügyesebb kezűek. Egy csendes szobában Mozart zenéjét is lehetett hallgatni, a híres Mozart-golyó kóstolása közben. Végezetül hagyományos osztrák vacsora zárta az eseményt.

Az Osztrák Nagykövetség Rezidenciája
Az Osztrák Nagykövetség Rezidenciája
Esterházy borok kóstolója
Esterházy borok kóstolója

Hideg előétel osztrák módra
Hideg előétel osztrák módra

Karintiai töltött tésztatáska egy igazi osztrák háziasszonytól
Karintiai töltött tésztatáska egy igazi osztrák háziasszonytól

Nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy hasonló felejthetetlen élményekben legyen részünk. Ausztria érintetlen természettel várja a látogatókat.

Falusi üdülés Ausztriában

Csodás alpesi környezet, zöldellő rétek és a kellős közepén egy gazdaság. Az ausztriai falusi szálláshelyek a Boden-tótól a Fertő tóig képeskönyvbe illő, idilli környezettel várják a felüdülni vágyókat. Részt vehetünk a falusi gazdaság életében, megismerhetjük az alpesi rétek világát, vagy vehetünk méregtelenítő szénavirágfürdőt. A Falusi Üdülés Ausztriában szövetséghez több mint 2400 szálláshely tartozik.

© Urlaub am Bauernhof
© Urlaub am Bauernhof

© St. Martins Therme & Lodge, Kurt-Michael Westermann
© St. Martins Therme & Lodge, Kurt-Michael Westermann

Élménykerékpározás az Alpok napos oldalán

Az élménykerékpározáshoz számos lehetőséget kínál Karintia. A Dráva menti kerékpárút, a Karintia napos csücskében található Via Carinzia vagy az Alpok–Adria kerékpárút, amelynek útvonala Karintián és Szlovénián át az Adriai-tengerig vezet, garantálják az intenzív élményeket a páratlan hegy- és tóvidéken. A kerekpar.karintia.com oldalon az összes kerékpártúra útvonala megtalálható és letölthető.

A tartomány északi részén, a Hohe Tauern Nemzeti Park régiójában található a Glockner kerékpárút. Ez az útvonal egynapos túra keretében vezet páratlan természeti látnivalók, például a Jungfernsprung-vízesés mentén.

Klagenfurt: egy város, három kultúra

Karintia tartományi fővárosa, Klagenfurt am Wörthersee három kultúra találkozási pontján fekszik, és ezek mindegyike tetten érhető a reneszánsz hangulatú városban. A történelmi korokon át vezető séta egyben élményteli és könnyed bevásárlótúra is. 

© Urlaub am Bauernhof
© Urlaub am Bauernhof

Salzburg: 20 éve az UNESCO világörökség része

Salzburg óvárosát az UNESCO 1997-ben nyilvánította világörökséggé. 2016 szeptemberétől újabb salzburgi attrakcióval bővült az emberiség szellemi kulturális örökségeinek listája. A Salzburgi Bábszínház előadásmódja a „bábszínházak különösen fejlett formájaként” került a megőrzésre érdemes kulturális értékek közé.

A „20 éve UNESCO világörökség” rendezvénysorozat kiemelkedő fénypontjai:

• Beszélő házak – pillantás a világörökség kulisszái mögé.
• A kultúra öröklése. A város megőrzése – a Salzburg Múzeum kiállítása 2018. január 20-ig a Panoráma Múzeumban.

Felfedezőutak Burgenlandban

Burgenlandban az idelátogatók egyszerű borászatokban vagy kellemes vinotékákban kóstolhatják meg a nemzetközileg elismert borokat. Érdemes kipróbálni a helyi különlegességeket, például a karakteres áfonyaízű, dél-burgenlandi uhudlert, de érdemes ellátogatni a tartomány borfesztiváljaira vagy a novemberi Márton-napi eseményekre is. Minden év szeptembere és novembere között a „Gans Burgenland” fesztivál nagyszerű lehetőséget kínál a pannon konyha felfedezésére.

Böjte Csenge
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai