Garai Ádám és Nagy Fruzsina képviseli hazánkat a Chaine világbajnokságon

Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa fogja képviselni Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben, Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú sommelier munkatársa pedig augusztus 26-án képviseli hazánkat a Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 21. alkalommal 2016. június 2-án rendezte meg 8 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztro Akadémián. A zsűrizést 9 kóstoló és 3 konyhai professzionista Chaine tag végezte.

Az első alkalommal 2016. június 3-án 7 indulóval megrendezett ifjúsági sommelier nemzeti válogató versenyre a 122 éves Gundel étterem termeiben került sor. A zsűri elnöki feladatát Ronn Wiegand, Master Sommelier & Master of Wine vállalta el, aki szaktudásával és tanácsaival biztosította az angol nyelvű verseny nemzetközi színvonalát, betartatva a Court of Master Sommelier előírásait. A zsűri munkájában továbbá 5 magyar Chaine tag vett részt.

Az ifjúsági versenyek ünnepélyes eredmény hirdetésére idén is a Corinthia Budapest Hotel átriumában tartott gálavacsora keretében került sor.

A 2016. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósai:

1. Garai Ádám az Olimpia étterem ifjú szakácsa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. szeptember 30-án Manchesterben megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Pereszlényi Alexandra, Gundel étterem

3. Szabó Dávid, Gerbeaud-Onyx étterem

A Manchester-i Világbajnokság zsűrijébe meghívást kapott Kovács-Siklósi Lázár, Conseiller Coulinaire aki a 2015. évi budapesti világbajnokság és a nemzeti válogató versenyek megszervezésében és lebonyolításában kiemelkedő szerepet vállalt és a zsűri elnöki tisztségét is ellátta.

A 2016. évi Jeunes Sommeliers Competition nemzeti verseny győztesei:

1. Nagy Fruzsina az Apetitorium ifjú munkatársa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2016. augusztus 26-i Vaduzban megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Horváth Máté, Mák étterem

3. Angerman László Csaba, Gerbeaud-Onyx étterem

A Chaine Egyesület köszönetet mond a szakmai partnereinek az általuk nyújtott támogatásért, valamint a zsűri tagjainak.

  • METRO Kereskedelmi Kft., szakács verseny helyszín és alapanyagok
  • Gundel Étterem, sommelier verseny helyszín és technikai feltételek
  • Veritas Borkereskedés, sommelier verseny italok
  • Progast, felszolgált ételekhez tányérok, evőeszközök, italokhoz poharak
  • Corinthia Hotel, Budapest, gála vacsora megszervezése
  • Budapesti Gazdasági Egyetem, versenyeken a háttér feladatok biztosítása
  • La Fiesta Party Szervíz, frissítők és ruhák a felszolgálóknak
  • Whirpool, kiegészítő konyhai berendezések
  • Vorwerk, thermomix gépek

Vive la Chaine!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.