Gasztro Belfeszt a Piacon

Tavaszzáró gasztro-buli szerveződik május utolsó hétvégéjén a Hold utcai piacon a Belvárosi Fesztivál ingyenes kísérőeseményeként. A spárga, az eper és a szezon egyéb kedvelt alapanyagi kerülnek a tányérokra élőzene mellett, valamint látványfőzéssel is készülnek a szervezők. 

Május 25-én, szombaton késő estig nyitva lesz a csarnok, 18:00 órától Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, miközben a galérián vagy a földszinten ülve különböző, de jobbnál jobb, piaci stílusú vacsorát fogyaszthatunk. Akik pedig inkább ebédidőben érkeznek, a finom fogások mellett a Belvárosi Cigányzenekar játékát élvezhetik kora délutánig. Ez a vasárnap egyértelműen a spárgarajongók napja, hiszen pezsgős spárga brunchra várják az érkezőket 11:00-16:00 óra között, délben pedig gasztro-nagyágyúk fokozzák az étvágyunkat kóstolóval egybekötött látványfőzéssel.

A földszinti közösségi standon Mautner Zsófi ’Chili&Vanília’ és Jókuti András ’Világevő’ vezetésével főznek a ház sztárjai, valamint a meghívott vendégséfek.  12:00-13:00 óra között Bíró Lajos és Szabó Győző mutatja meg, milyen izgalmas fogások készülhetnek a spárgából; igaz, Győző társszereplőt is kért maga mellé, ők Zsófival közösen alkotnak. Utánuk pedig két kreatív, fiatal szakember - Fehér Gábor (ESCA) és Mede Ádám (Laurel) - áll be a pultba Mautner Zsófi mellé, s az elkészült ételeikből kóstolóadagokat vásárolhatunk. Biztos, hogy különleges ízekből, ötletekből és vidám hangulatból nem lesz hiány! Természetesen a csarnok éttermeiben is találunk majd spárgamenüt, mellé pezsgőket, jó zenéket, igazi tavaszzáró élményeket a főváros első számú evőpiacán.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.