Gasztroguruk látogatnak Budapestre

A Magyar Konyha gasztronómiai magazin meghívására február 3-6. között Budapesten tartózkodik a spanyol és egyben az európai gasztrovilág két jelentős képviselője, Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke és Xavier Agullo az El Mundo napilap és több más gasztronómiai folyóirat kolumnistája.

Roser Torras, a baszk Gastronomika konferencia elnöke, a Világ 50 legjobb étterme díjat átadó Restaurant Akadémia spanyol és portugál szekciójának igazgatója és Xavier Agullo, gasztronómiai szakújságíró, az El Mundo című napilap és több gasztronómiai folyóirat szerzője, az 50 legjobb éttermet kiválasztó londoni zsűri tagja.

Négy nap alatt végigkóstolják Budapest legjobb éttermeit, a Michelin-csillagos Onyx, a Borkonyha és a Costes konyháját, többek között ellátogatnak a ZONA-ba, a Bock Bisztróba és a Pierrot étterembe, majd részt vesznek a Hold utcai Vidéki éttermek fesztiválján. A látogatásuk célja, hogy megismerjék a magyar konyhát, ugyanis felvetődött, hogy a közeljövőben Magyarország díszvendégként szerepeljen a san sebastiáni Gasztronomika konferencián.

A Gastronomika jelenleg a legismertebb nemzetközi gasztronómiai konferencia, ahol az elmúlt 17 évben a legismertebb séfek tartottak (főzéssel egybekötött) előadásokat: Ferran Adrià, Thomas Keller, Heston Blumenthal, Joan Roca, René Redzepi és Massimo Bottura, hogy csak néhány nevet említsünk. San Sebastianban többek között díszvendég volt Franciaország, az Egyesült Államok, Japán, London, Az északi államok, együtt szerepelt a programban Peru, Chile és Brazília, tavaly pedig Szingapúr és Hong Kong volt a díszvendég.

A négynapos konferencia az adott ország vagy város konyhájáról, gasztronómiai hagyományairól szól, az adott ország séfjei tartanak főzőbemutatókat. 2015-ben 37 ország, 1500 kongresszusi résztvevő, 13 ezer látogató és 50 akkreditált szakújságíró vett részt az előadásokon. A piactéren 150 ország és nemzetközi gasztronómiai cég mutatta be termékeit.

A Magyar Konyha Magazin öt éve a Gastronomika kizárólagos magyar médiapartnere.

Forrás: Magyar Konyha

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.