hirdetés

Gasztrohely kalauz a Magyar Konyha mellékleteként

Úgy nevezik most megjelent kiadványukat a Magyar Konyhások: 333 hely ínyenceknek, de így azért ez nem feltétlenül igaz, hiszen nemcsak tophelyek, hanem nagyon is elérhető áron dolgozó evő- és ivópontok, éttermek, kocsmák, kisebb-nagyobb vendéglátóhelyek szerepelnek a 7. éve megjelenő kalauzban.

hirdetés

A kiadvány megjelenése alkalmából a főszerkesztő, Vinkó József néhány számmal, adattal is bombázta a meghívottakat: 43 éves az alapmagazin, a Magyar Konyha, amelynek nyári, dupla száma immár 7. éve ezzel az értékes gasztrokiadvánnyal megspékelve kerül az olvasókhoz.

Vinkó József főszerkesztő
Vinkó József főszerkesztő

Értékről, búcsúról, köszöntésről

Közben azt is elmondta, lapjuk fennállása óta 63 (!) gasztrokiadvány szűnt meg (köztük olyan értékes, egészen kiváló magazinok, mint a Jamie, a Gusto vagy a Stahl magazin), és Vinkó hangsúlyozta azt alapigazságot, ami a lapkészítők előtt nyilvánvaló: a printben elveszett olvasó nem jelenik meg másik magazin olvasótáboránál automatikusan.

Egyben elmondta, lapjuk gyakorlatilag "népfront jelleget" öltött, azaz olyan missziót teljesít, amely egyedülálló a hazai gasztropiacon, hiszen a kiadvány ezentúl gasztrokultúrális magazinként jelenik meg, azaz irodalmi értékeket is közvetít.

Vinkó tíz éve vette meg a Magyar Konyhát, azóta irányítja csapatával, és abban az időben, amikor belépett a gasztrolapok piacára, épp a gasztroforradalom tombolt a világban - ahogy idehaza is -, mára azonban ez egy kellemes életérzéssé, egy vállalható jellé és példaképpé csitult.

Lévai Anikó, a szerkesztőbizottság elnöke
Lévai Anikó, a szerkesztőbizottság elnöke

Életérzésről, Káli-medencéről, régiók felzárkózásáról

Majd a lap - és a gasztrokülönszám - szerkesztőbizottságának elnöke, Lévai Anikó vette át a szót, aki elmondta, az elején 170 jó helyet találtak a Balaton körül, Vinkó viszont szerette volna, hogy kétszáz legyen, mert az olyan kerek és jól mutató szám. Később ez felkúszott 400 helyre, idén viszont elköszöntek pár gasztroponttól, belevettek a kiadványba viszont 50 másikat, így alakult idén a lista 333-ra.

Tőle hallhattuk, hogy a balatoni gasztronómia egy életérzés, amelyet nosztalgikus emlékek öveznek (egykori lángosos, palacsintázós, halas, kukoricás helyek emlékeivel), és az elnökasszony kifejtette, örül, hogy a Balatonnál ezek az idő elmúltak, és ma már sikk a Balatonnál egy jó gasztrohelyet működtetni, vagy jó alapanyagokat termelni. Régen, ha azt hallottuk, hogy jó étterem a Balatonnál, mindenkinek elsőre a Káli-medence, jó esetben még maximum Balatonfüred ugrott be, mára, tette hozzá Lévai Anikó, régiók egész sora sorakozott fel e két fontos Balaton melléki terület mellé.

A kiadvány, hangzott még el, 25 ezer példányban készült el, és egész nyáron terjesztik majd - nemcsak a Magyar Konyha mellé csomagolva, hanem más úton-módon is, hogy minél több helyen eljusson a Balaton környékére érkezőkhöz.

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai