Gasztronómiai utazás és téli vigasság a HUNGEXPO-n

Már második alkalommal vehetnek részt a HUNGEXPO november 23-25. között zajló gasztro-fesztiválján a vendégek, s most először kapcsolódik az Ízek és Borok-hoz a Télköszöntő Vigasság. Az Ízek és Borok elnevezés önmagáért beszél, de a Vigasságról érdemes néhány szót külön is ejteni, hiszen ez egy régi-új rendezvény, amely magába foglalja a Hó-Show, a Spa&Wellness kiállítások kínálatát is, s hozzá olyan új elemeket hoz, amelyek már a karácsonyi készülődéshez adnak ajándékötleteket, az igényes „míves” portékák választékát.

A Hungexpo Ízek és Borok kiállításán, a hazai és nemzetközi konyha, híres magyar borok és mindezek felszolgálói, az éttermek és pincészetek mutatkoznak be és kínálják ételeiket, italaikat.

ÍZEK

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás rendhagyó nyitva tartása, kínálata és a programok új megvilágításba helyezik a Vásárközpontot. A fesztiválhangulatú rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek a hazai és nemzetközi ételekkel, magyar pincészetek új és óboraival. A kiállított borokból a kóstolás mellett nagyobb tételben is vásárolhatnak.

A kiállításon a legnagyobb figyelmet Székelyföld: Sepsiszentgyörgy és Hargita megye kulináris, turisztikai és kulturális értékei kaphatják, mivel ebben az évben ezeknek a tájaknak a képviselői lesznek a kiemelt vendégek.

A főzőbemutatókon séfek és ismert közönség-kedvencek szolgálnak hasznos tippekkel egy-egy étel elkészítéséhez. Szombaton nagyszabású főzőverseny zajlik, ahol meglepetés alapanyagokból kell rögtönzött fogásokat készíteni a Gombos Edina, Rákóczi Ferenc, Váczi Gergő és a meghívott chefjeinknek által alkotott pároknak. A sztár-chef főzőverseny szervezésében együttműködő partnerünk volt a Vendég&Hotel magazin.

BOROK

Ami a borokat illeti: az értékeket idén egészen újszerű és egyben rendhagyó módon ismerheti fel az érdeklődő közönség: új színfoltja lesz a kiállításnak a hibás, beteg borok kóstolója, amelyen vakteszt és illatminták alapján mutatják be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a hibákra utaló ismérveket.

Bock Bisztró, Wang Mester Kínai Konyhája, Mészáros Pincészet, Eszterbauer Pincészet, Polgár Pince – csak néhány név kiállítóink közül, akik napjaink gasztronómiájának és italkészítésének mesterei, akik nagy hangsúlyt fektetnek az ételek és italok népszerűsítésére, a sajátos értékek és különlegességek bemutatására.

KONCERTEK

A fesztiválhangulathoz az esti koncertek is hozzájárulnak. Pénteken 20 órától a Kerekes Band, ethno-funk zenével, szombaton késő délután a Vivat Bacchus öt férfi énekesének bordalaival várják a közönséget. A bordalokat követően a világzenéé a főszerep, 20 órától a Balkan Fanatik együttes lép színpadra. Vasárnap, a gyerekekkel érkező családok szórakozásáról az Alma együttes gondoskodik.

Az Ízek és Borok kiállítás támogatója az OTP Bank.

ÚJDONSÁGOK

A HUNGEXPO Zrt. új eszközökkel is hírt ad kiállításairól.
Október közepétől android és iOS store-ban is elérhető az Ízek és Borok okostelefon alkalmazás, amely 200 bort és 50 ételt mutat be a felhasználóknak. Az applikáció segítségével bárki kedve és ízlése szerint párosíthatja a borokat és ízeket. A programban Fabók Mihály, örökös magyar sommelier bajnoknak és Regős Péternek, az XO Bistro chefjének tanácsai segítenek a választásban. Az alkalmazásban megismert ételeket és borokat a kiállításon meg is kóstolhatják.

A látogatók az Ízek és Borok kiállításon hangot adhatnak véleményüknek! A kiállítás Facebook oldalán játék keretében nyeri el 5 szerencsés a Hivatalos Főkóstolói postot, amely három napos bérlettel és ingyenes fogyasztással jár. A Főkóstolók a három nap alatt folyamatosan hírt adnak élményeikről a kiállítás facebook oldalán. A játékról bővebb információt a www.facebok.com/izekesborok oldalon olvashatnak.

Az idei évben a Nemzeti Kulturális Alap, Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma által meghirdetett pályázaton nyert támogatást az Ízek és Borok hagyományőrző és értékteremtő programjainak megszervezésére.

TÉLKÖSZÖNTŐ VIGASSÁG

A Télköszöntő Vigasság kiállítói a téli sportokat, a hozzá tartozó szolgáltatásokat és felszereléseket, valamint a téli hónapokban népszerű pihenési lehetőségeket felsorakoztató cégek. A kiállítók közt szerepelnek a korábbi évek Hó-Show és Spa&Wellness kiállítások témaköreinek képviselői is, és a karácsonyi vásárok és ünnepi készülődés hangulatát meghozó kiállítók. A téli utazási és wellness ajánlatok, sírégiók, sífelszerelések, kézműves termékek, könyvek és ajándéktárgyak összessége alkotja a téli élmények vásárát.

A Télköszöntő Vigasság rendezvényen a vásárlás mellett szórakoztató programokra is lehet számítani. Találkozhatnak a Mikulásgyár csapatával és a Magyar Pékszövetséggel készülhetnek az ünnepekre: karácsonyi finomságokat készíthetnek a gyerekek szakértő kezek felügyelete mellett.

A rendhagyó nyitva tartásnak és az esti koncerteknek köszönthetően, a vásárlás mellett egész napos kikapcsolódás, családi programok és baráti összejövetelek helyszíne lesz a HUNGEXPO.

Ízek és Borok nyitva tartás:
péntek-szombat: 12–22 óra
vasárnap: 12-19 óra
Télköszöntő Vigasság nyitva tartás:
péntek: 12–22 óra
szombat: 10-22 óra
vasárnap: 10-19 óra

A két kiállítás egy belépőjeggyel látogatható, amit elővételben kedvezményesen vásárolhatnak meg. Bővebb információ: www.telkoszonto.hu; www.borokesizek.hu


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.