hirdetés
hirdetés

Gyergyószentmiklós a kaland fővárosa

Nagy látogatottsága volt a gyergyószentmiklósi standnak az Utazás kiállításon, ami nem is csoda, hatalmas medve és jófajta erdélyi pálinka fogadta a látogatókat. 

hirdetés

Mezei János a nagyszínpadon megtartott sajtótájékoztatójukon mutatta be, milyen erőfeszítéseket tettek az elmúlt években, hogy a turisták felkeressék csodálatos vidéküket.
Hargita megye harmadik legnépesebb városa, a Gyergyói-medence keleti szélén települt. A Gyergyói-medence tájszervező központja.

Gyergyószentmiklós polgármestere beszámolt arról, hogy önálló honlapot indítottak, ahol mindent megtalálhatnak az érdeklődők Erdély Kalandfővárosáról. Mert így nevezték el azt a projektet, amely a Gyilkos-tó és a Békás-szoros környékére hívja a turistáknak. De nemcsak látnivalókat kínálnak, hanem izgalmas programokat is, például medveszafarit, lovastúrát rendeznek, Súgó-barlang túrára és gasztronómiai estekre várják a vendégeket.

A medveszafariról bővebb információ is elhangzott, kiderült, hogy kényelmesen, kocsival viszik a kirándulókat ameddig csak lehet, majd a medvelesig bizony egy keveset gyalogolni kell. A terület hegyeiben 200 medve él és itt működik a medverehabilitációs központ is.

Hogy mindenki megismerje őket, létrehozták a Gyergyószentmiklósért Turisztikai Egyesületet, amelynek képviselője, Szász Tünde beszélt a gasztronómiai estek kínálatról, és beavatta a közönséget az erdélyi konyha érdekességeibe. Megtudtuk, hogy több ételüket az örményektől vették át, és azt is, hogy a mivel ízesítik a leveseket, húsokat.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai