Gyermekotthonból kikerült fiataloknak nyújt új esélyt a Hilltop

Öt, kárpát-medencei gyermekotthonokban felnőtt fiatalember kapott fedelet a feje fölé a kesztölci Remény Házában, és egyben munkát a Hilltop neszmélyi birtokán. A Remény Kis Emberei Alapítvány és a borászat jótékony célú összefogása új esélyt kínál a fiataloknak a társadalomba való beilleszkedésre, a boldogulásra.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közismert az a súlyos probléma, hogy az állami-intézeti struktúrákból kikerülő fiatalok egyik pillanatról a másikra a semmibe zuhannak, támogatásuk megszűnésével elveszítik az esélyt a normális életre, munkára, lakhatásra. Az is ismert jelenség, hogy országszerte növekszik a munkaerőhiány, ami a szőlő-bor ágazatot már jó pár éve különösen sújtja: a fiatalok nem igazán törik magukat, hogy az agráriumban szorgoskodjanak, miközben egyre fogy azoknak az idősebbeknek a száma, akik ma még nagy szakértelemmel metszenek-szüretelnek.

A Kamocsay Ákos nevével fémjelzett Hilltop Borászat és a Remény Kis Emberei Alapítvány nemrégiben indult közös projektje mindkét problémára választ kínál: az alapítványt megálmodó Szűcs Balázs atya kezdeményezésére nemrégiben megnyitották Kesztölcön a Remény Házát, ahol öt, kárpát-medencei gyermekotthonokból kikerült fiatal kapott fedelet a feje fölé, és ezzel együtt munkát a borászat neszmélyi birtokán.

A jótékony célra a Hilltop ajánlotta fel egykori irodaépületét, amelynek átalakítása és teljes berendezése önkéntesek munkájával, adományokból valósulhatott meg. A Remény Háza lakói a megnyitó napján még pingpongasztalt, a munkába járáshoz pedig kerékpárokat is kaptak. A fiatalembereket a borászatnál Szabó János, a kesztölci szőlészeti telep vezetője vette a szárnyai alá, ő irányítja a csapatot a sokszor embert próbáló mezőgazdasági munkában.

Valójában egy egész közösség mozdult meg a fiatalokért, akik az összefogásnak köszönhetően arra is lehetőséget kapnak, hogy szakképesítést vagy jogosítványt szerezzenek, megtanuljanak háztartást vezetni, és olyan programokon vegyenek részt, amelyek a közösség részévé avatják őket. Azzal, hogy a Hilltop tervezhető munkalehetőséget és szakmát biztosít nekik, esélyt kapnak a társadalomba való beilleszkedésre, a boldogulásra – miközben a pincészet stabil munkaerőként számíthat rájuk.

A játékelmélet win-winnek nevezi az olyan játszmát, ahol mindenki nyer. A neszmélyi Hilltop Borászat a rászoruló fiatalok támogatásával most a bor világában játszik egy olyan jótékony játszmát, amelyben minden résztvevő jól jár.


A Marriott-nál  indul a LevelUp program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismert szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.