hirdetés
hirdetés

Gyógyfürdő a föld mélyén

2011 Pünkösdjétől az Alföld mélyén, több száz méterrel a föld alatt is gyógyulhatnak a bátrabbak és az újdonságra vágyók.
hirdetés

Alig egy év múlva a föld alatt, 400 méter mélyen gyógyulhatnak elsősorban reumás panaszokkal a Jegenyeszállásra érkező gyógyturisták.

„Gyógyturisztikai nagyhatalmak közt óriási a verseny. Szeretnénk, ha hazánk ezt a versenyt megnyerné. Ehhez azonban innovatív ötletek megvalósítására van szükség” – magyarázta Tóthkomlóssy Aladár, a beruházást végző Mélységi Mámor Gyógyturisztikai Szolgáltató Zrt. ügyvezetője.

Az ötlet lényege – fejtette ki a százszázalékos önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője – hogy a mélyben rejtőző vízkészletekig lefúrva nem a vizet hozzák fel, hanem egy nagy teherbírású lifttel a vendégeket viszik le a vízhez.

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal területileg illetékes Szolnoki Bányakapitánysága a Mélységi Mámor által kért engedélyeket a munkálatok megkezdéséhez már megadta, így a fúrás még áprilisban megkezdődik - ismertette Tóthkomlóssy a fejleményeket. A Napi Turizmus kérdésére, hogy a közel egy év elég lesz-e a 99 százalékban uniós pénzből megvalósuló, 15 milliárdos beruházás kivitelezésére, az ügyvezető határozott igennel reagált.

A létesítménybe a napi kedvezményes belépő 15 ezer, míg a teljes árú 20 ezer forintba kerül majd. Tóthkomlóssy elmondta: elsősorban a nagycsaládosokra számítanak, de erőteljes marketing tevékenységet folytatattak a termálvizekkel kevésbé megáldott Svédországban is. A belépő ára tartalmazza a földalatti csúszdapark korlátlan használatát, illetve egy úgynevezett „Mélység masszázst.” Utóbbiról az ügyvezető csak annyit árult el: a félórás masszázs alatt bármi lehetséges.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai