hirdetés
hirdetés

Gyógyulófélben Tunézia idegenforgalma

Az idei év első negyedében Tunézia turisztikai bevételei 36 százalékkal nőttek a 2011-es szinthez képest – ez azt jelenti, hogy a január-március közti időszakban 1,15 milliárd dínár (575 millió euró) bevételt kaszírozhattak.

hirdetés

Ez időszak alatt a vendégéjszakák száma 74 százalékkal emelkedett – ami azt mutatja, hogy a szálláshelyeket jóval olcsóbban kellett eladni, mint korábban. A regisztrált 11 millió vendégéjszaka jónak számít, ám még így is 20 százalékkal marad el a forradalom előtti  „békeév”, azaz  a 2010-es év első negyedének rekordszintétől.

A mediterrán országba látogató turisták száma - 2,4 millió fő - az idei év első felében 41 százalékkal múlta felül a 2011-es év hasonló időszakának adatait, ami legalábbis bizakodásra ad okot. Tavaly mindössze 4,8 millióan keresték fel az országot, míg egy évvel korábban, azaz 210-ben még 7 millió turista látogatta meg Tunéziát.

A turizmus jelentősége igen nagy, hiszen ez adja az ország GDP-jének hét százalékát, és a szektor foglalkoztat 400 ezer embert. A legnagyobb küldő országok továbbra is Franciaország és Németország. A magyar beutazók száma is jelentős, hiszen Tunézia az egyik legolcsóbb nyaralási célpontnak számít.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai