hirdetés

Gyöngyvirágtól lombhullásig

A tavasz és az ősz a városlátogató programok és a kulturális körutazások szempontjából ideális időszak. Cikkünkben az idei szezon legfontosabb újdonságait gyűjtöttük össze specialista utazásszervezők segítségével. A körutas piac még a válság évei alatt is stabil maradt, most pedig, hogy a fellendülés jelei mutatkoznak a kiutazásban, ezen a területen is bizakodás érezhető.

hirdetés

FIATALODÓ VENDÉGKÖR, NÖVEKVŐ IGÉNYEK

A kedvező tendenciát igazolja Zsebők Tamás irodavezető is, aki elmondta, hogy a 21 éve működő szegedi székhelyű Z(s)eppelin uta­zási irodánál az előfoglalási időszak végére kapacitásaik közel felét értékesítették. Idén újdonság kínálatukban a moldvai kolostorok program, Szicília nyugati partvidéke repülő­vel, továbbá olyan kuriózumok, mint az Athént Szantorinivel kombináló túra. Általános ten­dencia az irodánál, hogy az utasok minőségi elvárásai egyre magasabbak, ezért egyre több programjuk esetében kínálnak a há­rom-négycsillagos szállodai elhelyezésen túl ötcsillagos szállodát is, illetve extra lábtérrel rendelkező, fiatal autóbuszokat. Évről évre jellemző változás, hogy fiatalodik a köruta­zós generáció. Sokan felismerik már fiatalon, hogy mennyi látnivaló, kulturális és természe­ti célpont van a világon, melyeket egy ember­öltő alatt sem lehet felfedezni hiánytalanul, így vétek lenne heteket tölteni tétlenül egy tengerparton - teszi hozzá Zsebők Tamás.

Vidéki csatlakozási lehetőségeket, sze­gedi és budapesti parkolási és szállodai elhe­lyezést is kínálnak utasaiknak. Ugyanakkor az egyik legfontosabb tényező az utak sikeres­ségét illetően az idegenvezető személye. Az iroda weboldalának fejlesztése is rövidesen célba ér. Számtalan opció, látványos megjele­nés és utasorientált rendszerek segítségével, bővített tartalommal és szolgáltatásokkal állnak hamarosan az utasok elé.

OTP TRAVEL: IZRAEL, IRÁN, SKÓCIA

Februárban jelent meg az OTP Travel színes és változatos programkínálattal rendelkező katalógusa, melyben a tengerparti nyara­lások és belföldi ajánlatok mellett bővült a tengeri hajóutak, kulturális körutazások és városlátogatások kínálata, mivel egyre nagyobb érdeklődést tapasztaltak az ilyen úttípusok iránt.

A körutazások közül érdemes kiemelni Izraelt, ahová rendkívül jó ár-érték arányú utazásokat kínálnak. Tavasszal öt, ősszel négy csoport indul, de az utak további bővítését ter­vezik. Az Izraelt jordániai látogatással kiegé­szítő program is népszerű; ősszel egy csoport indítását tervezik. Igazi kuriózumnak számít az izraeli körutazás összekötése a masadai operafesztivállal. A látványos előadáshoz a híres fellegvár adja a hátteret. Tavaly nagy volt az érdeklődés a Traviata előadására, idén a Tosca szerepel a programban, mely június 8–14. között az opera és a kultúra szerelme­seinek lehet kiváló program, kiegészítve az ország látnivalóinak felfedezésével.

Irán tavaly óta szerepel a programban: a tartalmas, kilencnapos program során Teherántól Shirázig az ország leghíresebb látnivalóival ismerkedhetnek meg az érdek­lődők. A májusi túrára a helyek megteltek, de szeptemberben és októberben két-két csoport indítását tervezik. Népszerű a nyolc­napos Portugália-körutazás, mely idén is helyet kapott a kínálatban, újdonság a 11 napos Portugália és Spanyolország kom­binált utazás.

A mediterrán körutazások közül két új­donság szerepel a kínálatban: Andalúzia, ahonnan hét nap alatt csillagtúraszerűen fedezhetőek fel Sevilla, Granada vagy Cór­doba nevezetességei, illetve a Provence és Cote d’Azur utazás Nizza, Monaco, Monte- Carlo, Avignon, Cannes nevezetességeivel. Újdonság a kínálatban Skócia, ahol vadregé­nyes tájakon ősi kastélyok mellett Edinburgh és Glasgow nevezetességeit tekinthetik meg az utazók.

Az Amerikai Egyesült Államokba utazók kétféle körút közül választhatnak: a keleti partot a Niagara-vízeséssel és Torontóval, valamint a nyugati partot a Grand Canyon­nal ötvöző program. Mindkettő 11 napos és tartalmazza a legfontosabb látnivalókat.

Kína 14 napos körutazás alatt fedezhe­tő fel: az elmúlt évek tapasztalata az, hogy inkább a tartalmasabb program iránt van nagyobb érdeklődés, ezért került be ismét a kínálatba a hosszabb program.

Egyre nagyobb az igény a csoportos városlátogatásokra, melyek repülőgéppel, magyar idegenvezető kalauzolásával mu­tatja be a látnivalókat: a népszerű isztam­buli városlátogatás mellett újdonságként Athén, Lisszabon, Portó és Szentpétervár került be a kínálatba. Autóbuszos városlá­togatás keretében fedezhető fel Milánó és az expó, melynek közelsége remélhetőleg sok érdeklődő számára lesz vonzó úti cél. Évről évre népszerűbbek a tengeri hajóutak, melyekre repülőgéppel, magyar idegenvezető vezetésével szerveznek csoportokat. Az idei kínálatban szerepelnek a norvég fjordok, il­letve két nyugat-mediterrán útvonalú hajóút – mindhárom az MSC Cruises hajóin –, vala­mint igazi újdonság Japán, ahova a Princess Cruises fedélzetén foglalhatóak kabinok.

PROKO TRAVEL: „FÉLLÁBAS TÖRÖK KÖRUTAZÁS”

Az idén a Proko Travel a magyar körutas piacon egyedülálló módon Európa ös�­szes országába utaztat. nyolc új utazást állítottak össze idén, ilyen a Duna-delta és Moldávia kombináció, az ibériai főváros­ok vagy a máltai program – tudtuk meg Prónay Bencétől, az iroda munkatársától. A 2015-ös év egyik legnagyobb attrakciója a milánói világkiállítás, melyet két prog­ramjuk is érint, utasaik egy teljes napot töltenek el ott.

Kínálnak két olyan török körutazást, melyen nem kell kétszer ugyanazon az út­vonalon buszoznia az utasnak. Van „féllá­bas” török körutazásuk is, melynél odafelé busszal, visszafelé Antalyából repülővel jön haza az utas. Három amerikai F. I. T.- programot is szerveznek, melyek bármikor indíthatók, helyi idegenvezetőkkel. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is kizárólag há­rom-négy csillagos szállodákat foglalnak csoportjaiknak. Programjaik során modern audio-guide berendezéssel támogatott ide­genvezetéseket tartanak.

A MÁRKA ÖRÖK

Tavaly történt, hogy a Chemol Travel kiuta­zási üzletágát a Marshaller Kft. vette át és színeiben folytatja a 25 éves programszerve­zést világszerte a minőség és megbízhatóság jegyében. Máté Miklós ügyvezető cégtulajdo­nos lapunknak elmondta, hogy a Marshaller Kft. üzemelteti a Repulj.hu, Repjegyfoglalas. hu, Marshaller.hu, Groupticket.hu és Varoslatogatas.hu portálokat, évi több mint félmilliárd forintos forgalmat bonyolít le repü­lőjegyek értékesítéséből. „Cégünk a Chemol Travel kiutazási üzletágával kiegészülve komplett szabadidős utazások szervezését is vállalja. Kiutazási ajánlatunkban kiemelt úti cél a hosszú idők óta sikeres Izrael több variációban, Portugália megújuló termékkí­nálattal, valamint a jól bevált ázsiai körutak (Vietnam, Malajzia, Thaiföld). A Közép-keleti körutazások program Örményország mel­lett Kelet-Törökországot, az Emirátusokat és Ománt is felöleli. Kínát számos verzióban kínálja a cég csakúgy, mint az USA nyugati partját. Szerepel a kínálatban Mexikó két úttípussal, valamint a slágertermék kubai nagykörutazás varaderói üdüléssel. Újdon­ság a Baltikum, Szicília, Spanyolország, Albánia, Isztambul–Rodostó–Trója, frank­furti autószalon, isztambuli és lisszaboni maratonfutásokra csoportos utak, valamint ún. volunteer utazások Dél-Afrikába, Ne­pálba, Thaiföldre. A Chemol Travel kiemelt üzletága a tengeri hajós utak értékesítése, hiszen cégünk az MSC és számos más hajó­társaság (Pullmantour, Norwegian, Princess ) egyik hazai vezérképviselete. A hajóutak szé­les választéka a friss és új Chemoltravel.hu weboldalon is megtekinthető, ahol a kiutazási programokra partnerkapunkon keresztül fog­lalhatnak az érdeklődők. Cégünk kiemelten kezeli a viszonteladókat, mindenben segíti értékesítési munkájukat. Árualapunk megta­lálható minden ismert közvetítői rendszerben (Travelgate, Travelmax, Cesys), kérésre xml-t, illetve egyéb informatikai megoldásokat kínál partnerei számára. Új szlogenünk felöleli az utazás minden dimenzióját: Földön – vízen – levegőben – zárta gondolatait Máté Miklós.

DALMÁT ÉS SZÁSZ CSILLAGTÚRA A FEHÉRVÁR TRAVELNÉL

A 2014-es katalógusunkhoz képest négy új programmal bővült az idei kiadványunk, ezek: egy hatnapos dalmát csillagtúra, egy hétnapos szerbiai körút, egy négyna­pos szászországi csillagtúra, valamint egy nyolcnapos szászországi és türingiai körút. A 2015/16-os téli katalógusunkban kap majd helyet a legújabb egzotikus desztinációnk: Vietnam – Laosz – Kambodzsa. Késő ős­szel indulnak az első csoportjaink – közölte lapunkkal Böröcz Éva, az iroda munkatársa.

ROLITÚRA: NYITÁS A VISZONTELADÓK FELÉ

A Rolitúra / Iránytű utazási iroda 2013- ban alakult négy évszakos irodaként. Sa­ját szervezésű körutazások, nyaralások mellett szakértő csapat végzi a túrázó-, kiránduló- és síelőprogramok menedzse­lést. Több domainnéven vagyunk elérhe­tőek: Rolitura.hu a körutazások, nyaralá­sok és túrázóprogramok portálja, Suli.si és a Travelex.si a síelő programok oldala. Minden kategória külön-külön háttérgárda segítségével működik, akik évtizedes ta­pasztalattal rendelkeznek a saját területün­kön – közölte lapunkkal Hudanik Zsolt, az Iránytű Utazási Iroda Kft. ügyvezetője. Az idei év újdonsága Zakynthosz, ahol hosszú (tíz nap a szigeten) turnusok keretében ajánlanak az utasoknak változatos progra­mot. Montenegróba, a francia Riviérára és Toscánába, valamint Isztambulba a nyári szezonban folyamatosan indítanak cso­portokat mérsékelt áron, jó programmal, szállásokkal és busszal. Most kezdik kiépí­teni a viszontértékesítői hálózatot kiemelt jutalékkal és a partnerek számára egyedi akciókkal

85 ORSZÁGOT KÍNÁLNAK

„A Haris Travel Club idei kínálatában mintegy 85 ország szerepel, melyek között egyre na­gyobb hangsúlyt kapnak a távolabbi úticélok. Az újdonságok közül megemlítendő a Puerto Rico + Karib-tengeri hajóút a Royal Caribbean International hajójával, valamint a kéthetes Kuba - Panama körutazás. Ismét szerepel az ajánlatok között utazás a Yellowstone Nem­zeti Parkba olyan látványosságokkal együtt, mint a Sziklás-hegység és az elnökfejek. Továbbra is foglalhatók a jól ismert európai és tengerentúli utak, mint Burma, Irán, Kína vagy a Kaukázus országai” – foglalta össze a tudnivalókat Haris Richárd irodavezető.

HATNAK AZ ÉRZÉKEKRE

A Morton’s alkalmazkodik az utazóközönség elvárásaihoz, és olyan utakat szervez, ame­lyek nem a hagyományos, a fiatalok számá­ra gyakran egyhangú, megszokott keretek között zajlanak. Utasainkat fiatal és trendi idegenvezetők kísérik, akik közelebb viszik az utasokat egy-egy város titkos látnivalóihoz. A városnézéseket show-műsorként kezeljük, az utasok minden érzékszervére hatni szeret­nénk. Ennek szellemében 2015 újdonsága: gasztronómiai felfedezések New Yorkban és környékén, valamint San Franciscóban és kör­nyékén. Szállodáink a városok központjában helyezkednek el, közel a látnivalókhoz. Meg­figyeléseink alapján a magyar utasok is egyre nyitottabbak az újdonságokra, ezért ebben az évben több új desztinációt is bevezettünk – tudtuk meg Szalai Viktória utazásszervezőtől.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai