Gyorsétkezdét nyit a két Michelin-csillagos séf

Thierry Marx étkezdéje a párizsi Champs-Élysées-n nyílik Marxito néven. Az étlap sztárja az ugyanígy elnevezett hajdinalisztes szendvics lesz.

"Gyorsétterem, nem gyorsétterem, nem ez foglalkoztat, hanem az, hogy lehet-e jót enni, gyorsan és olcsón. Öt és tíz euró közötti skálán kínálni valamit egy olyan ügyfélkörnek, amelyik délben kellemes körülmények között táplálkozni akar, jól megválogatott alapanyagokból" – mondta Thierry Marx.

"Ráadásul még rondán sem kell kinéznie" – tette hozzá a Mandarin Oriental étterem és a Gare du Nord pályaudvaron működő Étoile du Nord söröző séfje a Marxito október 29-i megnyitása előtt.

A púderrózsaszínre festett falak között 170 négyzetméteren 50 ülőhely várja a vendégeket.

Az étlapon a hajdinalisztes szendvics sós és édes változatban szerepel, az ára négy eurónál kezdődik, sőt, még hajdinafagylalt is kapható. A déli menü ára 15-17 euró.

"A Marxito se nem bretagne-i, sem orosz palacsinta, hanem ennek a keveréke, amin jót mulatunk. Félig kelesztett-félig pirított, bármi lehet a belsejében" az évszaknak megfelelően: füstölt lazac, marha pastrami, ősszel currys zöldségkrém, nyáron paradicsom és eper – mondta Thierry Marx.

Forrás: hvg.hu


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?