Gyula is kapott egy kézműves sörfesztivált

Június 7. és 10. között első alkalommal rendezik meg Gyulán a várkertben a Kézműves Sörfesztivált - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

A négy nap alatt a kézműves sörremekek és a street food ételek lesznek a figyelem középpontjában, emellett meghirdették a Central European Beer Awards 2018 sörversenyt is. Magyarország mellett Belgiumból, Ausztriából, Szlovéniából, Szerbiából, Csehországból és Szlovákiából is neveztek kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, házi sörfőzők a megmérettetésre, tizennégy kategóriában összesen 167 mintát vizsgált meg a szakmai zsűri, a díjakat szombaton adják át - közölték. Pénteken szakmai konferenciát is szerveznek, ahol egyebek mellett a kisüzemi sörfőzés kulisszatitkairól, a sörforradalom hazai és nagyvilági megnyilvánulásáról és az új jövedéki törvényről is hallhatnak előadásokat az érdeklődők. A fesztivál díszvendége Fót lesz.

Nem maradnak el a koncertek és a családi programok sem, csütörtökön az Edda Művek, pénteken Majka és Curtis és a Hooligans, szombaton az Apostol és a Tankcsapda lép fel. Vasárnap - amikor a rendezvény térítésmentesen látogatható - az Irigy Hónaljmirigy koncertezik. Görgényi Ernő polgármester a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján korábban elmondta, hogy Gyulán két kisüzemi sörfőzde működik és Békés megyében nagyon ismert a békésszentandrási főzde is, tehát a rendezvénynek nem csak a turisztikai háttere adott a megyében.

A rendezvény a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé "utóda" a Gyulai Pálinkafesztivált is szervező Varga-Bora Tímea korábban az MTI-nek elmondta, hogy 17 évig szervezték a békéscsabai eseményt, ám a költségek fedezésére sem saját, sem pályázati, sem önkormányzati forrás nem állt már rendelkezésre, a fesztivál színvonalából pedig nem szerettek volna engedni, ezért döntöttek úgy, hogy idén azt a rendezvényt nem szervezik meg. A gyulai önkormányzat azonnal a rendezvény mellé állt, ezért szerveztek a békési fürdővárosban egy új fesztivált - mondta.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?