hirdetés
hirdetés

Gyulai ízelítő

Gyulán június 26-tól augusztus 13-áig, hét héten keresztül minden nap színes programokról gondoskodnak a művészetet szeretők számára, a Gyulai Várszínház 56. évadjában öt új bemutató is szerepel a repertoárban.

hirdetés

Az öt új bemutató: a Psyché, a Vízkereszt, de amúgy mindegy, a Vidám Shakespeare, a Karády zárkája és az Öreg halász és a tenger, ez utóbbit Árkosi Árpád rendezi.

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója elmondta, hogy folytatja a tavalyi sikeres kezdeményezésüket, vagyis hogy egy-egy klasszikus író életművét mutatják be, idén Weöres Sándor életműve lesz a központban június 25 és 26-án. A hagyományhoz híven idén is lesz Erdélyi Hét színházi fesztivál augusztus 1 és 7 között, ekkor minden nap más-más erdélyi magyar színház előadása kerül sorra. Sokan várják már a 15. nemzetközi Shakespeare fesztivált is, amelyet július 8 és 14-e között rendeznek meg.

Elek Tibor, Fotó: Bódi Ági

A Shakespeare-fesztiválon mutatja be a Sztalker Csoport és a Várszínház közösen a Vízkereszt, de amúgy mindegy című darabot ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. 

A Gyulai Várszínház műsorában nemcsak drámák, prózai előadások várják a közönséget, lesz opera, musical, táncjáték, bábszínház, dzsessz, blues, irodalmi, népzenei és komolyzenei produkció is. A zenés programok között Miklósa Erika a Modern Art Orchestrával áll színpadra, a Tószínpadon a Somnakaj című gypsy musical zenél majd, és fellép a Dresch Quartett, a Kerekes Band, Ferenczy György és az első pesti rackák. Itt láthatják és hallhatják majd Rákász Gergelyt is, aki Bach és Vivaldi műveiből ad orgonahangversenyt a gyulai református templomban.

 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai