hirdetés
hirdetés

Ha most indul a párizsi Orly-ra, egy járatot sem késhet le

Ugyanis Franciaország legfőbb belföldi repülőtere március utolsó napjával ideiglenesen bezárt.

hirdetés

A párizsi Orly repülőtér kedden bezárt, a légiforgalom összeomlására miatt, amelyet a koronavírus-járvány okozott. A francia belföldi légijáratok legfontosabb légiállomása, az Orly, a keddi, utolsó napi tíz járat, mintegy 1000 utasának fogadását követően ideiglenesen bezárt, olvasható a france24.com hírportálon.

Normális körülmények között az Orly mintegy napi 600 járatot és 90 ezer utast fogad. A bezárást követően a repülőtéren működő négy, még nyitva lévő vállalat (a járvány kitörése előtt t9bb mint 100 volt e helyen), Párizs másik oldalára, az ott (még) nyitva lévő  Charles de Gaulle-ra, Franciaország legnagyobb légikikötőjére költözik át. A Charles de Gaulle-on sem egymás lábát tapossák az utasok: a korábbi napi 200 ezer főhöz képest ma úgy 10 ezer fordul meg.

A francia légitársaságok helyzete  egész egyszerűen katasztrofális, jegyezte meg ezzel kapcsolatban a Francia Nemzeti Kereskedelmi Repülési Szövetség, hozzátéve, hogy a kormány javaslatai a bajba jutott légitársaságok megsegítésére „szükségesek, azonban korántsem nem elegendőek”.

 

(forrás: france24.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai