Ha tablet az asztalon, többet költ a vendég

A Chili Grill & Bar étteremlánc mintegy fél évet töltött a pincéreket kiváltó asztali tabletek tesztelésével. Az eredmények biztatóak: a cég 1266 amerikai éttermének nagy többségében bevezeti a szolgáltatást.

A nemzetközi hálózat, kísérleti jelleggel, mintegy 180 éttermében tesztelte tablet programját. Az éttermi kütyük elsősorban az ételek, italok és desszertek rendelésére, valamint a teljes számla kifizetésére lettek kitalálva, ám egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak. A lánc tapasztalatai olyan jók, hogy 2014 első felében már USA-beli egységeinek többségében üzembe helyezi a tableteket.

A vállalat külön hangsúlyozta, hogy a digitalizáció célja nem a munkaerő-költségek csökkentése. Bár a lépés tagadhatatlanul növeli a gasztronómiai élményt és egy modern légkört teremt, a Chili szerint az eszközök igazi vonzereje, hogy megbízhatóan hizlalják a fogyasztók számláját - idéz a Businessweek.

A Chili megosztotta a Ziosk digitális marketingcég által fejlesztett tabletek tapasztalatait is. Ezek alapján a tablet 20 százalékkal növelte az étkezés végén adott borravalók mértékét a pincérek által "kiérdemelt" dollárokhoz képest. A tablet fényképszolgáltatása nagyobb étvágyat gerjeszt az előételek iránt, bár a Chilli ezt nem helyezte üzembe, a Ziosk szerint a képek 20 százalékkal növelhetik a forgalmat. A lánc szerint ugyancsak 20 százalékkal nőtt a desszertek forgalma azáltal, hogy a tabletek, a vendégek jelenléte során "ellenállhatatlan" képeket sugároztak az édességekről.

A vendégek külön fizettek azért, hogy a kütyün található játékok lekössék gyermekeik figyelmét- az étteremlánc szerint 10 asztalból 1-nél igénybe vették az alig egydollárnyi szolgáltatást. És természetesen a tablet meggyorsítja a fizetést, hiszen a vendégnek nem kell várakoznia amiatt, hogy kihozzák számláját és az esetleges pénzváltási problémák is elkerülhetők.

Forrás: Marketinginfo.hu


Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal, amiről ritkán esik szó

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal, amiről ritkán esik szó 

Bár egész Európában piacvezető a szállodai és kiskereskedői textilpiacon - így Magyarországon is a német alapítású JAB Anstoetz KG, mégis, van néhány olyan téma, amelyről ritkán esik szó a cég kapcsán.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?