Hagyományok, ízek

2008. február 25-én a békéscsabai Hotel Fiumében tartotta ételbemutatóval és kóstolóval egybekötött sajtótájékoztatóját a Békés megyei Gasztronómiai Fesztiválok Szövetsége. A rendezvényen bemutatkoztak a szövetséghez tartozó gasztronómiai fesztiválok és a támogató szakmai szervezetek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Simon János a szövetség koordinátora nyitotta meg és vezette végig a rendezvényt, ahol elsőként Dr. Albel Andor, a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta a többnapos fesztiválok fontosságát és a turisztikai szezonalitás csökkentésében betöltött fontos szerepüket. Valamint kiemelte, hogy a Dél-alföldi Idegenforgalmi Bizottság is kiemelten kezeli a rendezvényeket, amelyek támogatására a tavalyi évnél magasabb összegben ír ki pályázati lehetőségeket.

A rendezvényen a Hotel Fiume vezérigazgatója és egyben a Kereskedelmi és Iparkamara Idegenforgalmi Tagozatának elnöke Dr. Vozár Márton is kiemelte a gasztronómia fontosságát a megyében és felhívta a békési ízekre a figyelmet. Ezt követően Galambos Rita a Tourinform – Békés megye irodavezetője az Utazás 2008 kiállításon megjelenő Békés megyéről valamint a népszerűsítő új kiadványokról beszélt. Végül, de nem utolsó sorban 2 – 2 percben a 11 Békés megyei Gasztronómiai Fesztivál is bemutatkozott és hangsúlyozta az ez évi rendezvény kiemelt attrakcióját. Mint például: a Tarhonya Fesztiválon 2008 adag tarhonya fagylalt készül, az Európai kenyérünnepen megnyílik a „Pékek utcája”, de lesz „Körbe Főzzük a Várat” a IX. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál keretében.

Rendezvények időrendben:

1. Gyulai Kisüsti Pálinkafesztivál és Böllér Napok: Gyula, 2008. április 18-20.
2. Sajt- és Túrófesztivál: Gyomaendrőd, 2008. május 1-2.
3. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, Békéscsaba, 2008. május 20-25.
4. Tarhonyafesztivál: Gyula, 2008. július 10-12.
5. Csorvási Lakodalmas Gasztronómiai Napok: Csorvás, 2008 július 25-27.
6. Dinnyefesztivál: Medgyesegyháza, 2008. augusztus 1-3.
7. Európai kenyérünnep: Orosháza, 2008. augusztus 19-20.
8. Sárréti Birkapörköltfőző-verseny: Vésztő-Mágor, 2008. augusztus 20.
9. Várkerti Vígasságok: Gyula, 2008. augusztus 29-31.
10. Szilvanapok: Szarvas, 2008. szeptember 12-14.
11. Csabai Kolbászfesztivál: Békéscsaba, 2008. október 24-26.

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.