Hamarosan GastroPan

A GastroPan nemzetközi kiállítást idén 12. alkalommal rendezik meg Aradon az Expo Arad kiállítóközpontban szeptember 21-23 között. A kiállítók által bemutatott technológiákon túl, az idei GastroPan fő attrakcióját a szakmai versenyek fogják képezni, amelyek során a legkiválóbb, legtehetségesebb szakemberek mérik össze tudásukat az ország minden részéről - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Az „Év kenyere” és az „Év tortája” minden bizonnyal idén is a legnépszerűbb versenykategóriák lesznek. A versenyzők 7 külön kategóriában mérhetik össze tehetségüket, művészi érzéküket, innovatív készségeiket és szakmaiságukat. A győztesek jutalma nem csupán a trófeák, kupák és érmek sokaságából tevődik össze, hanem egy páratlan lehetőséget nyújt hogy a résztvevők népszerűséget, ismeretséget szerezzenek a szakmában.

A kiállítás első napján, szeptember 21 –én a cukrászati versenyek kapják a főszerepet. Az „Év tortája” trófea elnyeréséhez a versenyzőknek egy őshonos gyümölcsök felhasználásával készített tortát kell megalkotni, amely egyszerre látványos, kreatív és ízletes. A cukrászművészek és tortadíszítők a cukorpasztából készített művészeti alkotás kategóriában versenyezhetnek, amelynek tematikája: „A világ csodái”.

A pék-és sütőipari versenyre szánt nap szeptember 22. Az „Év kenyere” trófea megszerzésére, két kategóriában is lehetőséget kapnak a szakemberek: Kézműves valamint ipari termelés kategóriában. A két kategória a gyártott mennyiség és alkalmazott gyártási technológia szempontjából is határozottan elkülöníthető egymástól. Ugyanebben a versenyszegmensben a résztvevők gyerekek számára készített gluténmentes péksütemények készítésében is megmutathatják rátermettségüket.
A kulináris versenyek napja szeptember 23. A séfek egyénileg vagy csapatban is versenyezhetnek, a feladat egy ünnepi hidegtál, egy tradicionális román fogás, egy vegán alapú készítmény és egy gourmet menü megalkotása lesz.


A GastroPan kiállítás szeptember 21-23 között várja látogatóit 10:00 - 18:00 óra között. A belépés meghívóval történik vagy belépési űrlappal amely ingyenesen letölthető a www.gastropan.ro oldalról. Úgyszintén érvényben maradnak a 2020-ra kiadott GastroPan meghívók és belépők.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.