hirdetés
hirdetés

Hamarosan indulhat a Prága-Sanghaj közvetlen járat

Három kínai légitársaság esélyes a járat üzemeltetésére.

hirdetés

Kína fontos partnernek tekinti Kelet-Közép-Európát, Bukarestben tavaly a Kína-Közép-Európa csúcson az együttműködés hatékonyabbá tételének érdekében az a döntés született, hogy hat szakterületen regionális központokat hoznak létre a szakmai együttműködések koordinálása érdekében. Májusban már meg is nyílt az első, méghozzá Budapesten a regionális kínai turisztikai központ, ráadásul a román Tarom légitársaság bejelentette Bukarest-Peking közvetlen járatának újraindítását – bár a legfrissebb információk szerint az oroszországi politikai helyzetre való tekintettel ezt bizonytalan időre el kellett halasztaniuk.

Csütörtökön Prágában a kínai beruházási fórum megnyitásakor pedig Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök bejelentette, hogy a Csehországgal való együttműködés alapját a közeljövőben megnyíló Prága-Sanghaj közvetlen légijárat fogja képezni. A rendszeres járat létrehozását a cseh állam 38 millió koronával támogatja. A fentebb említett hat regionális központ közül egyébként Csehország koordinálja a tartományi és megyei önkormányzatok közötti együttműködést.

Egy cseh weboldal szerint a Prága-Sanghaj közvetlen járat 2015 áprilisában indulhat, és hetente legalább négyszer közlekedne a két város között. A járatindítástól azt remélik, hogy a jelenleg is növekvőben lévő kínai turisták száma még jobban megugrik majd Prágában. Az állami tulajdonban lévő Czech Aeroholding több légitársasággal is folytat tárgyalásokat a járat kapcsán, például a Hainan Airlines-szal, a China Eastern Airlines-szal és a China Southern Airlines-szal. A közlekedési minisztérium szerint egyelőre a China Eastern tűnik a legesélyesebbnek, de szeptemberben további megbeszéléseket fognak folytatni a másik két légitársasággal is, így ősszel várhatóan már kiderül, hogy valóban elindul-e hamarosan a Prága-Sanghaj járat.

China Eastern Airlines (Forrás: Wikimedia Commons)
China Eastern Airlines (Forrás: Wikimedia Commons)

(forrás: radio.cz, Turizmus Online, MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai