hirdetés
hirdetés

Tunézia és Pécs is az Utazás kiállítás díszvendége

Harminchetedszer rendezik meg hazánk legjelentősebb turisztikai seregszemléjét, az Utazás Nemzetközi Idegenforgalmai Kiállítást február 27. és március 2. között a Hungexpo „A” pavilonjában. A kiemelkedő eseményről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a fővárosban.

hirdetés

Elhangzott, hogy a vásár nyitórendezvényét megelőzően a Magyar Turizmus Zrt. és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös sajtótájékoztatót tart, melyen bemutatják Magyarország turizmusának kimagasló eredményeit. A kiállítás ünnepélyes megnyitóján pedig átadják a Magyar Turizmus Zrt. díjait is: a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat, „Az Év Tourinformátora” díjat és „Az Év TDM-menedzsere” díjat.

Fotó: Polgár Zoltán
Fotó: Polgár Zoltán

Több mint 30 ezer négyzetméteren 500 kiállító mutatkozik be, unatkozni senki nem fog, mert a kiállítással együtt rendezik meg a Karaván Szalon, az Afrika Expo és a VII. Port.hu BringaExpo szakvásárokat.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az idei külföldi díszvendég Tunézia, a hazai Pécs lesz, kulturális díszvendégként pedig Matyóföld mutatkozhat be.

Családbarát év elé nézünk

A Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy 1.400 négyzetméteren mutatkozik be a kilenc régió és a Turizmus Zrt., ugyanakkor felhívta a figyelmet a SZÉP Kártya nyújtotta lehetőségekre. Horváth Gergely szerint az utazók ma már mást keresnek, mint néhány évvel ezelőtt, most komplex élményekre várnak, ezeket kell kínálni számukra. „Az idei év családbarát év lesz” – emelte ki.

Az MT Zrt. központi standján társkiállítóként jelenik meg a Magyar Természetjáró Szövetség, a Bejárható Magyarország program, valamint a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) is. Itt mutatkozik be továbbá a Magyar Turizmus Minőségi Díj, a Kiváló Európai Desztinációk (EDEN) projekt győztesei (Kaposvár és a Zselic, a Mecsek, az Őrség, az Írottkő Natúrpark, a Tisza-tó, és a Hortobágy), illetve a Virágos Magyarországért mozgalom keretében a 2013-as győztes Gyula és Zebegény, illetve az MT Zrt. 2013. évi különdíjasai, Nagykőrös és Kaposvár.

A tájékoztatón Leith Ben Zakour, a tunéziai nemzeti idegenforgalmi hivatal igazgatója azt emelte ki, hogy a magyarországi beutazók száma folyamatosan emelkedik, az idei év kínálata közt hangsúlyosan szerepel Djerba és Tozeur, a kiállításon pedig bemutatkozik majd az 1991-ben megalakult nemzeti balettjük is.

Kelecsényi Ágnes, a Turizmus Kft. marketing igazgatója bejelentette, hogy idén is megrendezik az Utazás Fórum konferenciát, és szakmai fórumokon vehetnek részt a turizmus képviselői.

Bemutatkozik Pécs

Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere felsorolta, hogy városa milyen nagy beruházásokat kezdett el 2013-ban, melyeket fejez be és indít el idén. Márta István, a pécsi megjelenést szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte: a kiállítási standon bemutatják azt a szecessziós vázát, amelyet a Zsolnay-kerámiák tekintetében rekordáron, 19 millió forintért vásárolt meg a pécsi önkormányzat fenntartásában működő Janus Pannonius Múzeum. Pécs kulturális értékeit, turisztikai attrakcióit nem csak a budapesti kiállításon kívánják megmutatni. A tervek szerint júniusban Grazban, novemberben pedig Berlinben mutatkozhat be a város.

Hogy melyik stand lesz a pécsieké? Azt a tájékoztatón megjelentek hamar megjegyezték, de ha nem értették volna, akkor emlékezteti őket az a kis csomag, amit kaptak. Kézműves cukrok között egy mézes madzag található, amelynek az egyik végén a pécsi stand GPS koordinátái szerepelnek. Lefordítva ez azt jelenti, hogy a 311/A számú stand az övék, amelyen számtalan program mellett a porcelánfestészettel is megismerkedhetnek a látogatók.

Szilasi László, a Bringamédia Kft. képviselője mutatta be programjaikat. A Bringaexpo kiállításon több újdonság is lesz, köztük a főváros és a BKK új kerékpáros szolgáltatása, a budapesti Mol Bubi közbringa-rendszer itt mutatkozik be.

Rápolthy Edit, a Hungexpo Zrt. kiállítási igazgatója a napi és a családos belépőjegyek árairól és a kedvezményekről tájékoztatta a megjelenteket remélve, hogy ez a kiállítás is 50 ezer látogatót vonz majd.

Bővebb információ: www.utazas.hungexpo.hu

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai