hirdetés

Hat stáció, három hoteligazgató, egy kulcsátadás

Mivel november 1-től igazgatóváltás lesz az ötcsillagos Sofitel Budapest Chain Bridge-ben, a három és fél évig a szállodát irányító francia Philippe Godard elköszönt, átadva az idei évben idáig hihetetlen jó eredményeket produkáló ház kulcsát október 13-án este egy angol szállodai szakembernek, Jean Bowcott-nak.

hirdetés

Az új igazgató budapesti kinevezéséig az Accor üzemeltetési vezetője volt Londonban, korábban pedig sok-sok éven át dolgozott a világ 16 országában jelen lévő francia Accor-lánc kötelékén belül különböző Sofitel házakban. Az ünnepélyes kulcsátadás alkalmával a távozó igazgató elmondta, ő volt az ötödik General Manager (GM) a nyitás óta üzemelő budapesti házban, egyben az emelvényre felhívta Kovács Istvánt (MSZÉSZ főtitkár) is, aki a nyitástól, 1982-től negyedévszázadon át vezette az ötcsillagos luxusszállodát, amelyet nyitásakor még Hyatt néven ismertünk mindannyian. Monsieur Godard különben tőlünk Varsóba teszi át székhelyét, ahol az ottani Sofitel vezetése mellett a közép-kelet európai régió házait is irányítja, az Orbis-nál alelnöki pozícióban.

Jean Bowcott, az új GM elmondta, régi vágya teljesült azzal, hogy ebbe a meseszép városba, Budapestre érkezhetett dolgozni, és mivel ő a hatodik igazgató a magyarországi Sofitel életében, így a ház Paris Budapest éttermének német származású executive chefje, Deff Haupt hat stációból álló étel- és borsorral lepte meg, amelyet ő álmodott és hozott létre csapatával, és mindegyik ételkreációt Miklós Csabi különböző boraihoz tervezte.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai