Hazai étterem a világ legjobbjai között

A világ 25 legjobb étterme közé került a budapesti Costes a világ legnagyobb online útikalauza, a TripAdvisor idei közönségszavazásán.

A Michelin-csillagos fővárosi étterem az utazók ajánlatai és értékelései alapján került a 25. helyre az összesen 353 javasolt éttermet felvonultató listán - tájékoztatta a Sziget Kulturális Szervezőiroda az MTI-t.

A honlapon a The Travelers' Choice keretében a huszonöt legjobb étterem rangsora mellett külön lista készült Ázsia, Kanada, Kína, Európa, India, Dél-Amerika, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és a Csendes-óceán déli részének térségéről is - olvasható a portálon.

A fővárosi Ráday utcában lévő étterem 2010-ben az első magyarországi étteremként kapta meg a Michelin gasztronómiai kalauz elismeréseként a Michelin-csillagot, amelyet azóta is sikerrel őrzött meg. Gerendai Károly 2008-ban nyitott éttermének konyháját Miguel Rocha Vieira portugál séf vezeti.



A huszonötös lista első helyén a spanyolországi Gironában lévő El Celler de Can Roca áll. A második helyet az angliai Cambridge-ben található Midsummer House, a harmadikat pedig a Maison Lameloise érdemelte ki a franciaországi Chagnyban.

A TripAdvisor évente állítja össze a legjobb éttermek, szállodák, strandok, szigetek listáját az elmúlt 12 hónap értékeléseit rendszerező algoritmus alapján.

"A listán szereplő éttermek a TripAdvisor közösségét a kiemelkedő ételeikkel, légkörükkel és a kiszolgálás minőségével nyerték meg maguknak - ezek a tökéletes összetevői egy emlékezetes fine dining élménynek" - véli Barbara Messing, a TripAdvisor marketingvezetője.

Havonta mintegy 280 millió látogatójával a TripAdvisor jelenleg a legnagyobb online utazási oldal és online útikalauz. A site mintegy 45 országban - köztük Kínában - érhető el, és nem csak utazási információknak és szállásajánlatoknak, de az utazók tanácsainak és véleményének is teret ad. Adatbázisában mintegy 170 millió értékelés és vélemény szerepel több mint négymillió hotelről, szállásról, étteremről és látnivalóról.

Forrás: MTI


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.