hirdetés
hirdetés

Hévízen csúcson a vendégéjszakák száma

A vendégéjszaka szám Hévízen 2011-ben átlépte az egymillió éjszakát, amely a város marketing stratégiájának és a gazdálkodókkal folytatott közös munkának a visszaigazolását is jelenti. Ezt Papp Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be Hévízen.

hirdetés

A város polgármestere szerint az elmúlt tíz év átlagában 10-15 százalékkal növekedett a turisták által eltöltött idő hossza, a legnagyobb mértékben az oroszok jelenléte erősödött a fürdővárosban köszönhetően az új piacok megnyitásának a turisztikai szervezetek közös munkájának - tette hozzá. A 2009-ben még 727 ezres vendégéjszaka számot 2010-re közel 999 ezerre növelték, tavaly pedig 1 millió 51 ezerre emelkedett. A vidéki települések közül ezzel a leglátogatottabb város lett Hévíz.

Az erőteljes marketingmunkát, tudatos városfejlesztést és a térségi együttműködést méltatta Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is.

Keblemre, drága szobakiadó!

Papp Gábor elmondta, hogy a 2011-es év a magánszálláshelyek és a város kapcsolódása szempontjából mérföldkőnek tekinthető. Az önkormányzat, hogy lássa a valós tevékenységet folytatók körét és számukat a tavasz folyamán az engedélyek átvilágítását tűzte ki célul, ami a szobakiadó engedélyek számának csökkenését váltotta ki, letisztult a tevékenységet végzők köre. Az idegenforgalmi adó nyilvántartására és bevallására bevezetett új adminisztratív eszközöket és bevallásokat vezettek be. Ezek havonkénti nyomon követése látványos javulást eredményezett már a statisztikai terén is a tavasz folyamán. A szobakiadók partnerként tekintenek az önkormányzatra, amit az is bizonyít, hogy az önkormányzat kérésének megfelelően, magas az önkéntes adatszolgáltatás a vendégek nemzetiségét illetően, így már a szobakiadók is hathatósan segítik a városmarketing alakulását.

Feladataink

"Szorosabb az együttműködésünk a Turizmus Zrt-vel, ennek meg is van a látszatja" – mondta Könnyid László, Hévíz város turizmusért felelős alpolgármesterem, aki további feladatokként említette  a városi honlap továbbfejlesztését. (A honlapot havi átlagban 24 ezren látogatják; ez szintén növekedés.)

A Hévíz Kártya továbbfejlesztését, mely kedvezményeivel nagyban hozzájárul a vendégszám növelésére. A 2011-ben elindított vonalkódos kártya technikai továbbfejlesztése szükséges, valamint a kedvezményt adó szolgáltató körének a bővítése is javasolt az önkormányzati intézmények szerepvállalása mellett. 

Az idegenforgalmi adó (IFA) adminisztrációjának és befizetésének nyomon követését. A FlyBalaton repülőtér hosszútávú működésének segítését. Együttműködve a Magyar Turizmus Zrt.-vel és a FlyBalaton repülőtér üzemeltetőjével, cél a hosszútávú működés segítése, menetrendszerinti járatok és charter járatok fogadására alkalmas feltételek megteremtése.

Mozgalmas fürdővárosi hangulat

Könnyid László lapunk munkatársának elmondta, hogy a meglévő programok és fesztiválok továbbfejlesztésével, valamint újak bevezetésével biztosítani kell a mozgalmas fürdővárosi hangulatot, ami a vendégek pihenését nem akadályozza, viszont kulturált szórakozási lehetőséget nyújt az aktívabb célcsoportoknak külföldi és belföldi vendégek tekintetében egyaránt.

"Nagy sikert értünk el a különböző művészek meghívásával, ezek fellépésére sokszor nem kell belépődíjat fizetni, ez is a városnak köszönhető. Beindult végre a jégpálya és a piac is nagyon kedvelt lett" - mondta.  

Év

Vendégéj

2008

742 423

2009

727 171

2010

998 734

2011

1 050 799

Év

IFA bevétel

2008

266 519

2009

275 421

2010

407 992

2011

440 921

 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai