Hiánypótló szálláshelyek létesültek a Zsóry fürdő területén

Új szálláshelyekkel gazdagodott Mezőkövesd. A matyó város ékkövének számító, Zsóry Lajosról elnevezett gyógy- és strandfürdő területén tizennyolc négycsillagos apartmanházat építettek, melyeket ünnepélyes keretek között avattak fel.

A központi épületben kialakított konferenciateremben tartott ünnepélyes projektzáró rendezvényen dr. Szegedi Andrea projektmenedzser üdvözölte a vendégeket. Köszönetet mondott mindazoknak a szakembereknek, akik munkájukkal hozzájárultak a beruházás sikeréhez. Kiemelte, hogy az új fejlesztéssel új életmódot és élményekben gazdag szolgáltatásokat kínálnak az érdeklődő turistáknak, ezért a létesítményt élettel igyekeznek megtölteni.

A gyógyturizmust szolgáló fejlesztés

A beruházás jelentőségét dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere is méltatta. Hangsúlyozta, hogy a projekt indításakor sokan kételkedtek abban, szükség lesz-e az apartmanházakra. Ám időközben beigazolódott, hogy helyes döntés született, és hiánypótló szálláshelyeket építettek a Zsóry fürdő területén, amivel a gyógyturizmust szolgálják. Reményét fejezte ki, hogy ezzel a fejlesztéssel a látogatók ideális környezetben pihenhetnek, emellett megismerhetik Mezőkövesd nevezetességeit és turisztikai programjait.

A továbbiakban Ruszinkó Iván, a Spa Hotel Relax Kft. ügyvezetője beszélt a fejlesztési projekt megvalósításáról. Kiemelte, hogy 2012-ben az Észak-Magyarországi Operatív Programhoz kapcsolódva pályáztak és 266 millió forint támogatást nyertek el a tizennyolc, téglából épült apartmanház létrehozására. A fejlesztést 2013 tavaszán kezdték el és nemrég fejezték be, amely 380 millió forintba került. Emlékeztetett, hogy a magas komfortfokozatú apartmanházakban pihenő vendégek fürödhetnek és gyógyulhatnak a gazdag kéntartalmú Zsóry vizében. Különösen az ízületi bántalmakkal küzdő betegek találhatnak itt megfelelő kezelést.

Ezekben az épületekben a gyerekes családoknak és a mozgássérülteknek is megfelelő kényelmet nyújtanak, élménycsomagokat és kirándulási lehetőségeket is kínálnak nekik – tette hozzá. Például segítenek abban, hogy más borsodi településeket, mint Miskolcot vagy a Tisza-tó környékét, illetve a közelben levő hevesi megyeszékhely, Eger nevezetességeit is megismerhessék. Bejelentette, hogy az apartmanházakról, a kínált szolgáltatásokról a magyar nyelven kívül több más idegen nyelven nyomtatott ismertetőket jelentettek meg a vendégek tájékoztatására.

Matyó hímzés és gyerekmedence

A továbbiakban Mezőkövesd turisztikai jelentőségéről Lázárné Csirmaz Henriett, az 1999 óta működő Matyóföld Idegenforgalmáért Egyesület elnöke szólt. Rámutatott, hogy a város életében meghatározó szerepet játszik a gyógyvíz, illetve a matyó hímzés. Ez utóbbi, mint kiemelkedő érték, 2012-ben felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Mezőkövesden három múzeum is működik, a Hadas városrész pedig olyan különlegesség, ahol 100-150 éves régi házakban különböző bemutatókat tartanak. Így például a matyó asztalosműhelytől a fazekasműhelyen át a szövőházig többféle mesterséggel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az előadó mindezek mellett arra is utalt, hogy gazdag programajánlatot is kínálnak a turistáknak. Példaként említette a tavaszi Matyó Húsvétot, továbbá a Matyó Világtalálkozót, amelyet idén először rendeztek meg. Ezeken kívül kiemelkedő a Zsóry, valamint a nagy múltú Matyóföldi Folklórfesztivál is. Emlékeztetett, hogy az elmúlt években a gyógyfürdő is jelentősen fejlődött, új medencéket, így gyerekmedencét is létesítettek. Sőt a wellness iránt érdeklődők igényeit is igyekeznek kielégíteni. A fejlesztés jelenleg is tart. Szeretnék, hogy ha a jövőben még több vendéget üdvözölhetnének Mezőkövesden, ezért a továbbiakban is összefognak az érintettek.

Az ünnepélyes projektzárás végén dr. Fekete Zoltán polgármester és Ruszinkó Iván ügyvezető nemzeti színű szalagot kötött az apartmanházak központjának bejárati oszlopaira. A találkozó zárásaként pedig a vendégek dr. Szegedi Andrea és munkatársainak kalauzolásában megtekintették az új apartmanházakat, valamint a gyógy- és strandfürdőt.


Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?