hirdetés

High tech hajók a Balaton leglátványosabb vitorlásversenyén

Idén második alkalommal rendezik meg a Volvo High Tech Regattát, a hazai és nemzetközi szinten is csúcstechnológiát képviselő egy- és többtestű hajók versenyét. Július 14-15-én az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club ad otthont ennek a nem mindennapi megmérettetésnek, aminek egyik fő célja, hogy a laikus közönség számára is látványos és érthető élményt nyújtson.

hirdetés

Bár Magyarországnak nincs tengere, mégis meglepően élénk vitorlásélet zajlik rajta. Nemzetközi szinten is szélesnek számít a jelenlegi technológia csúcsát képező katamaránok és egyedi fejlesztésű egytestű hajók balatoni felhozatala. Kifejezetten ezek számára rendeznek versenyt július 14-én és 15-én Alsóörs és Balatonfenyves között, ahol partközeli pályafutamokon és egy Alsóörs - Balatonfenyves közötti gyorsasági futamon mintegy 20, a vitorlázás legmodernebb irányvonalait képviselő hajó mérkőzik meg egymással. A verseny a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj előtti nagy összemérése is lesz egyben a rohanógépeknek.

„A Balatonon fantasztikus innováció zajlik jelenleg is. Célunk, hogy ne csak a vitorlázók, hanem a laikus közönség is tudomást szerezzen ezekről a csúcstechnológiás egy- és többtestű hajókról, belepillanthasson a versenyek izgalmába, érthető és közelről megtapasztalható legyen számukra is az élmény. A partmenti pályaversenyeket testközelből, a két legmodernebb hazai kikötő, az Alsóörs Marina és a Fenyves Yacht Club mólójáról élvezhetik az érdeklődők.” – mondta el Dr. Deák Gábor, az esemény főszervezője.

Idén új kategóriával bővül a verseny: Fa Nándor ötszörös Földkerülő, magyar vitorlázó legenda a fővédnöke a 8m Open innovatív, egyedi tervezésű, szólóvitorlázásra épített egytestű hajók számára megrendezett futamoknak. A világszinten is széles palettát felvonultató csúcstechnológiás katamaránok között ott lesz a Kékszalag rekordtartó Opel Fifty-Fifty, a tizenháromszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas, valamint két nemzetközi világsztár is: a négyszeres olimpikon Roland Gäbler és a nyolcszoros Európa- és világbajnok vitorlázó, Helge Sach.

A közvetítés terén is innovációt hoz a Regatta. A magyar startup, a KWINDOO nyomkövető rendszere egy olyan integrált, multifunkcionális kommunikációs felületet hozott létre, amelyen folyamatos élő videókon, félóránként videós összefoglalókon, valamint képes és szöveges hírfolyamon keresztül egy felületen követhető végig a verseny. Így mindenki megtalálhatja a számára érdekes tartalmat, amelyen keresztül figyelemmel kísérheti a Balaton leglátványosabb vitorlásversenyét.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai