Hisztéria Cremeria - a fagyizás új dimenziója

Izgalmas, új résztvevővel bővült a fővárosi fagylaltozók palettája, megnyílt a Hisztéria Cremeria a gyönyörű Andrássy úton. Ez nem klasszikus fagyizó, hanem “cremeria”, egy olyan hely, ahol a legmodernebb technológiát, a friss, szezonális alapanyagokat és a hagyományokat ötvözi az évtizedek óta cukrászattal és fagylaltkészítéssel foglalkozó Ipacs család.

A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg, van fagylaltozójuk a WestEnd bevásárlóközpontban, egy gyönyörű cukrászdájuk és cukrászüzemük Tápiószecsőn, valamint egy másik üzletük a pest megyei Gyömrőn. Legújabb dobásuk a főváros legszebb sugárútján nemrég megnyílt Hisztéria Cremeria, ahol kreatív hozzáállással, a legmodernebb technológiával felszerelkezve, nagy lelkesedéssel és sok-sok bátorsággal vágtak neki a munkának.

“Szenvedélyünk a kézműves fagylalt, kizárólag természetes alapanyagokat használunk, ötvözzük a csúcstechnológiát és a hagyományokat. Egész kiskorom óta foglalkozhatok a fagylaltkészítéssel, most szeretnék kreatív, újító szellemet hozni a hazai piacra, remélem, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják” – mondta Ipacs Balázs, a Hisztéria Cremeria megálmodója, a cukrászcsalád legifjabb tagja.

Szakítva az évtizedek óta tartó hagyományokkal, itt nincs látványpult, nem halomra áll a fagylalt, és nincsenek különleges dekorációs elemek sem. A fagylaltok nagyrésze letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, mint például a sárgadinnye pármai sonkával, vagy éppen a ricotta karamellás fügével, de gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is, készítenek cukor, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan lehet, hiszen látványra nincs is mód választani, kóstolni azonban ér!

Ezek a fagylaltok az itthon elérhető legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, ez persze más helyeken is így van, a Hisztéria Cremeria titka a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetően lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni.

Nincs titok, itt minden a vendégek szeme előtt készül, egy üvegfallal elválasztott “látványkonyhán”. A tölcsérekről is érdemes szót ejteni, amellett hogy finom ízű és ropogós, mielőtt rákenik a krémes fagylaltot, választhatunk, hogy a pult mögötti csapokból folyó belga csokoládéból a tejes vagy az ét változattal töltsék meg tölcsérünk alját, így mielőtt véget érne az élmény, még kapunk egy “utolsó” mennyei falatot, amitől igazán emlékezetes marad minden adag Hisztéria fagylalt.

A fagylaltok mellett elegáns, franciás desszertek sorakoznak a pultban, a szezonnak megfelelő gyümölcsös vagy éppen csokoládés ízvilágban. Balázsék a szakma egyik elismert képviselőjével, Kolonics Zoltán kreatív cukrásszal közösen fejlesztették ki a desszertvonalat: “Nagyon szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akik újító szelleműek, friss energiákat hoznak a magyar szemléletbe, és képesek túllépni a régi, rossz beidegződéseken. A hagyományok tisztelete mellett nagy szükség van a megújulásra, a pozitív változásra a hazai cukrásziparban” – mondta Kolonics Zoltán, kreatív cukrász a Hisztéria Cremeria megnyitóján.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.
Törzshely a Pesti Broadway-n

Törzshely a Pesti Broadway-n 

Március 23-a este, egyetlen karszalag megvásárlásával részt vehetünk a Színházak Éjszakája összes eseményén.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.