hirdetés
hirdetés

Hív a vasút, vár a Balaton!

Június 16-ától, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok a Balatonra - közölte szerdán a MÁV.

hirdetés

A MÁV tájékoztatása szerint olyan dolgok lesznek, hogy expresszvonatok közlekednek óránként, a menetidő 25 perccel csökken. Nagykanizsára – TÓPART néven – változatlan budapesti indulási idővel. A BALATON expresszvonatok Keszthelyig járnak, a tavalyi induláshoz képest egy órával eltolva. 

Ezen a nyáron is maradnak a már megszokott fantázianevű járatok, a KÉK HULLÁM, a TEKERGŐ, a KATICA, a Siófoki FLIRT, a DÉLIàPARTI, a BALATON Expressz, az Ezüstpart Expressz, az Aranypart Expressz, az Aranyhíd Expressz és az éjszakai Bagolyvonatok.

Szombaton és vasárnap reggel a Balaton felé, délután Budapest irányába érdemes a Siófoki FLIRT sebesvonatot választani, amely a déli-parti sebesvonatoknál gyorsabb és kényelmesebb, és idén megáll Balatonaliga állomáson is.

A Siófoki FLIRT menetideje mindössze 1 óra 6 perc a Kelenföld–Szabadifürdő szakaszon. Hétvégenként Budapest–Siófok között 90 darab személyszállító vonat közlekedik.

Tavaly nyáron közel 2 százalékkal nőtt a kerékpárszállítás. A tapasztalatokhoz igazodva a vasút jelentősen növeli bizonyos vonatok kerékpárszállítási kapacitását és bővíti a kötelező kerékpárhelyjegy-váltással közlekedő vonatok számát. A megnövelt kerékpárszállító kapacitással induló vonatokon nagy befogadóképességű bicikliszállító kocsik közlekednek, ezekre nem kell kerékpárhelyjegyet váltani.

Aki meg a Balcsinál nagyobb vízre vágyik, az a SEA←YOU vonatokkal juthat el az Adriára. A vonatok Budapestről este inudlnak, és másnap reggel már az alig 500 kilométerre fekvő szlovén vagy a horvát tengerparton ébrednek az utasok.

Még valami: az egyes balatoni vasútállomások utasforgalma akár meg is tízszereződhet nyaranta. 2017 nyarán a Balaton parton 1 437 ezren utaztak vonattal, 113 ezerrel többen, mint egy évvel korábban, 8,6%-os növekedés.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai