hirdetés
hirdetés

Hol találkozik a trabantos városnézés a golffal?

A DU-NA-TÚRA Öko- és Fesztiválturisztikai Klaszter, illetve a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület "Tata mint turisztikai desztináció - Természetesen jó!" címmel konferenciát és kiállítást szervezett a MUISZ beutaztató tagszervezetei részére. A programot sajtótájékoztatóval, majd borkóstolóval zárták március 13-án, csütörtökön a tatai Kiss Hotelben.

hirdetés

Az ország és a főváros beutaztatással foglalkozó utazási irodáit, valamint rendezvényszervező cégeit is invitálták, hogy turisztikai célpontként megismertessék velük Tatát és környékét, valamint beszámoljanak a tavaly befejezett és az idei évre áthúzódó turisztikai fejlesztésekről.

Tata
Tata

A bemutatással az volt a céljuk, hogy fellendítsék a térség idegenforgalmi látogatottságát. Tata, bár nincs messze a fővárostól és számtalan programot kínál, négy négycsillagos szállodája és sok egyéb szálláshelye és fesztiváljai több napra való programmal is kecsegtetnek, a helyiek mégis úgy ítélik meg, hogy több turista tölthetne itt akár egy hetet is.

Tata polgármestere
Tata polgármestere
Felújított turistaútvonalak

Michl József részletes tájékoztatást adott arról, hogy milyen beruházásoknak köszönhetően látogathatnak ide többen. Tata város polgármestere többek között elmondta, hogy bár az Esterházy-kastély és a vár felújítása még várat magára, de a most épülő ökoturisztikai központ, a kerékpárutak, a felújított turistaútvonalak, a Kiskastély megnyitása, a malomfelújítások és a Kossuth tér közösségi térré való átalakítása vonzóvá teszi a várost.

A MUISZ elnökségi tagja, dr. Erdei Bálint a megjelenteknek felvázolta, hogyan alakult át az utóbbi években a piac, szólt például a sportturizmusról, amely egyre nagyobb teret hódít, divatos a kerékpáros és a trabantos városnézés, és felszálló ágban van a golfturizmus is. Véleménye szerint Tata kedvező helyzete, hogy nincs messze a fővárostól, és sok programot kínál.

Kerékpáros és ökoturizmus

Stumpf Ágnes, a Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság marketingmenedzsere szerint a régió húzótermékei a kulturális- és örökségturizmus, az aktív turizmus, a vízparti turizmus. Fejlődő termékének tekintette a kerékpáros és az ökoturizmust. A fejlesztések között sorolta fel Székesfehérváron és Veszprémben a belváros rehabilitációját, Pápán a Fő tér rekonstrukcióját és Móron a városközpont rehabilitációját.

Az utóbbi évek legsikeresebb és legnagyobb családi rendezvényének előkészületeiről, a tatai Víz, Zene, Virág fesztiválról dr. Kozma Gergely, a szervező cég ügyvezető igazgatója és a DU-NA-Túra klaszter elnöke számolt be. A rendezvényt 2014. június 27-29. között szervezik meg, és virágbemutatók, evezősprogramok, koncertek és gyermekprogramok is várják a látogatókat. Bővebb infó: www.vizzenevirag.hu

A tájékoztatón különböző turisztikai szolgáltatók mutatkoztak be, majd Magyarics Gábor TDM ügyvezető vezetésével tatai városnézés következett. Végül az Ászár-Neszmélyi Borvidék mutatkozott be.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai