Horeca Meetup: Egyből a kettőbe

Október 6-án tartottuk szakmai rendezvényünket a Cortile Budapest Hotelben. Nem online, nem is hibrid formában, hanem a helyszínen több mint negyven szakmai vendégünk hallgatta az előadásokat.

Mindenki előtt ismert, hogy a szállodások, éttermesek, sőt, a teljes turisztikai szektor tagjai a koronavírusjárvány legnagyobb vesztesei. Nemcsak nálunk, hanem szerte a világon. Ez azonban nem vigasztaló annak, aki ebben az ágazatban tevékenykedik. Igazi megoldást nem tudtunk nyújtani, hiszen Covid elleni vakcinával nem rendelkezünk, azonban példaértékű megoldásokat bemutathattunk, valamint összegző, előremutató közös gondolkozást kértünk szakmai véleményvezérektől.

Mostani Meetup-unk szereplői is az ország minden területéről érkeztek, és mindannyiuktól azt kértük, fejtsék ki véleményüket, valamint mutassák be, ők hogyan élték túl a Covid első hullámát, és vajon volt-e módjuk, idejük, lehetőségük felkészülni a második hullámra, amelyben most van részünk.

Annak külön örültünk, hogy szakmai közönségünk az ország különböző részeiről érkezett a pesti, tavaly novemberben megnyitott szállodába.

Hamarosan részletesen is beszámolunk a konferencián elhangzottakról, ahol témáink ezúttal a következők voltak:

  • Teljes átalakítási program Covid idején a tatai Platán területén (Előadók: Varga Vivien, tulajdonos, Varró Zoltán, belsőépítész)
  • Költségcsökkentési megoldások a Horeca-területén Covid alatt (Előadó: dr. Szalók Csilla, intézetvezető főiskolai tanár - turizmus és vendéglátás / BGE)
  • Kerekasztal – ki hogy élte túl az első hullámot, és fel lehetett-e készülni a második hullámra? (Résztvevők: Gianni Annoni, étteremtulajdonos / Trattoria Pomo D'Oro, Orbán Zoltán, alapító-tulajdonos / Solinfo PolgárAndrás, vezérigazgató / Thermal Hotel Visegrád, Szarjas Timea, szállodaigazgató / Hotel Sopron, Kovács László - a La Fiesta Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke
  • Bor, mise, misebor – egy különleges applikáció nyomában (Előadó: Aranyossy Mihály, Belvárosi Főplébániatemplom, Budapest)

 

Forrás: Turizmus Online


Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.