hirdetés
hirdetés

Horvátország és Olaszország a befutó az osztrákoknál

A Osztrák Utazási Szövetség közgyűlésén elhangzott, hogy az előfoglalások alapján a 2017-es év turizmusának várhatóan Horvátország, Olaszország és az osztrák belföldi turizmus lesz majd a nyertese. 

hirdetés

Idén május 4. és 5. között a felső-ausztriai Welsben tartotta tavaszi közgyűlését a vezető osztrák utazás-szervezőket és utazási irodákat tömörítő Osztrák Utazási Szövetség (ÖRV- www.oerv.at) - tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Balázs, aki a GD Consulting tanácsadó cégén keresztül kapott meghívást a kétnapos tanácskozásra.

A piac 80 százalékát lefedő ausztriai utazási vállalkozásokat tömörítő, jelentős lobbierővel rendelkező szövetség közgyűlésére a korábbinál jóval optimistább hangulat volt jellemző. Időarányosan a tavalyinál 8,9 százalékkal kedvezőbb foglalási forgalomról számoltak be a nagy utazásszervező házak képviselői.

Az autóval elérhető közeli desztinációk, a hajós körutazások és a minőségi szolgáltatások iránt a jövőben tovább nő a kereslet – adott iránymutatást Dr. Josef Peterleitner, az ÖRV elnöke.

A 2017-es év turizmusának egyértelmű „vesztese” Törökország, míg az Ausztriához közeli desztinációk közül - az előfoglalások alapján - várhatóan Horvátország, Olaszország és az osztrák belföldi turizmus profitál a legtöbbet.

A „repülős” úti célok közül Görögország, Spanyolország, Bulgária és Ciprus áll jól a foglalások szerint, míg a távoli desztinációk közül az USA, a karibi-térség, Thaiföld és EAE van feljövőben. Friss statisztikák alapján megállapításra került, hogy Ausztria utazási irodai ellátottsága továbbra is igen magas, ahol minden 3200-ik lakosra jut egy utazási iroda.

Németország esetében 8000, az Egyesült Királyságban pedig 10.000 lakos ez a szám. Az osztrák irodák tavaly 4,7 milliárd eurós forgalmat értek el, amelynek idén jelentősebb növelésére is esély van. 2017-ban folytatódik az ÖRV csomagtúrákat népszerűsítő nagyközönségi kampánya, amely a fogyasztóvédelemre és a biztonságra helyezi a hangsúlyt, s az irodákban való foglalásokra buzdít – hangzott el az elnöki beszámolóból.

A mostani kétnapos welsi tanácskozáson azt a kérdéskört járták körbe a vezető utazási szakemberek, hogy miként lehet az olyan folyamatos változásoknak kitett szakmában, mint a turizmusban a változások élére állni, s ezeket előnnyé formálni? A pszichológia, agykutatás és a szociólógia területéről is érkező neves előadók egyetértettek abban, hogy a digitális jövőben az utazási irodákra az „élménygyár” és a „közösség-építő” szerep vár, ugyanakkor a humánerőforrás igényes szervezési háttérmunka megmarad a jövőben is.

Az ÖRV kongresszusának előadásairól részletes twitter beszámoló elérhető itt

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai