hirdetés
hirdetés

ÚJ STÁJER BERUHÁZÁSOK

Hotel magyaroknak, luxust kedvelőknek és lovaknak

Három olyan új beruházást építenek, illetve adnak át a napokban az ausztriai Stájerországban, amely velünk, magyarokkal is kapcsolatos. Az egyik azért, mivel magyar beruházók építették honfitársaiknak az apartmanhotelt a sípálya tövénél, a másik azért, mert a lovas kultúra számos magyart is érint, a harmadikban pedig azért lehetünk érdekeltek, hiszen sokan keresik fel közülünk a határhoz közeli herbersteini kastély parkját, ahol nem mindennapi állatseregletet gyűjtöttek össze.

hirdetés

Tél a hegyen

Nem mindennapi vállalkozásba fogott a világszerte ismert, egyhetes tulajdonjogokat eladó R.C.I. magyar hálózata: apartmanhotelt épített a 2118 méter magas, kora téltől tavasz közepéig hóbiztos Kreischberg hegy lábánál. Az építkezést 2000-ben kezdték, idén télen fejezték be. Akkor 16 apartmant és egy szaunát adtak át, ma már 87 tágas, minden szükséges eszközzel felszerelt apartman, két szauna, egy gőzfürdő, whirlpool medence, wellness, szolárium és játékterem áll az egy-egy hetes turnusokban érkező magyarok rendelkezésére.

Ahogy Maria Wildtől, az apartmanhotel igazgatónőjétől megtudtuk, bár még csak mostanában kezdik értékesíteni az újonnan épült 39 apartmant, sem a tulajdonosok, sem a szálloda menedzsmentje nem tart attól, hogy a magyar piacon nem lesznek sikeresek. Hiszen a Kreischberg mindig a magyar síturisták egyik legfontosabb célpontjának számított, és ráadásul a vadonatúj hotel igazi pályaszállás. A személyzet szinte minden tagja beszél magyarul, és a magyar nyelvű tájékoztatás a szobákban és a recepción is megtalálható.

Hotel a lovak között

Egészen különleges négycsillagos hotel épül szintén Stájerországban, a Graztól mindössze 35 kmre lévő Köflach-ban, a lipicai ménes szülőhazájában. Ahogy azt Heinz Stefantól, az épülő termálkomplexum igazgatójától megtudtuk, a fürdőkkel, wellnesslétesítményekkel, víz alatti mozival és lófürdetőkkel ellátott létesítményt idén október végén adják majd át. Senki ne hökkenjen meg, valóban egy olyan különleges fürdőkomplexumot létesítenek, ahol beteg, reumás lovakat is gyógyíthatnak melegvíz- kúrával. Miközben a ló gazdája élvezheti a 132 szobás, 300 ágyas, szaunával, vízesésekkel medencebárral, fitneszlétesítményekkel és különféle rekreációs eszközökkel ellátott ház minden kényelmét, addig a beteg ló is gyógyírt talál nyavalyáira – szakképzett állatorvosok felügyelete mellett. Ilyen létesítmény még nem volt Közép- és Kelet-Európában. Előre borítékolhatjuk, óriási lesz a siker.

Úri muri

 

A HERBERSTEINI KASTÉLY
A 300 éves Herberstein kastély kertjében 135 állatfajta több mint 600 példánya láthatják a látogatók, ráadásul a bemutatott állatok az igazi otthonukhoz hasonló és hozzájuk méltó környezetben élhetnek. Mindezt Herberstein-kastély úrnőjének köszönhetik, aki négy gyermekével lakik a nem mindennapi körülmények, a meseszép növények és a különleges állatok között. Sőt hamarosan otthonukat megosztják másokkal is. Hiszen ezentúl nemcsak a kastély alsó szintje látogatható, hanem idén nyáron múzeumot is nyitnak a kertben, ahol az olasz mester, Bruno Gironcoli munkáit állítják ki. Sőt, mint ahogy azt Michaela Freiwein, a park marketingese kiemelte, a kastély és a tó között „Das H” néven 200 ágyas, négycsillagos hotelt építenek, amelyet 2005-ben adnak majd át. A szállodában mindenütt sok-sok üveg lesz, és végül is nem mindennapi látvány, ha ebéd közben az étkező családra rácsodálkozik egy arra sétáló zsiráf.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai