hirdetés
hirdetés

Hova utazzunk Csernus szerint?

A „Nyugat Itthon” kampánnyal igen különleges módon, a kortárs költők és írók szemével mutatja be a magyarországi turisztikai régiókat a Magyar Turizmus Zrt. és az Újnyugat Irodalmi Kör. Legutóbbi Dél-Alföld volt terítéken, most északra kalandoztuk egy sokszínű, kulturális „utazásra”.

hirdetés

A rendezvénysorozat harmadik, „Nyugat Itthon, fókuszban Észak-Magyarország” című eseménye az „Egri csillagok a Nyugat egén” mottót kapta. A Hagyományok Háza nagytermében az irodalom mellett a táncé és a muzsikáé volt a főszerep: Pál István Szalonna, a Magyar Állami Népi Együttes és Herczku Ági gyönyörű és exkluzív előadásai felelevenítették a régió népzenéjét és táncait. A kortárs kultúra alkotásait a Mezőcsáton született Kálloy Molnár Péter színművész és Hrutka Róbert gitárművész tolmácsolta: felcsendült jó pár dal és elhangzott néhány kortárs alkotás is, például a Bikavérkörök vagy az Egri Vándorének című vers. Ezeket egyébként a http://itthon.hu/nyugat-itthon oldalon is el lehet olvasni.

Nézze meg képeinket!

Lukács Sándor videó-üzenetet küldött a közönségnek - elmesélte, milyennek látta a legendás kollégát, Darvas Ivánt, aki éppen szülővárosában, Miskolcon kezdte „újraépíteni" a karrierjét. Dr. Csernus Imre pszichiáter táskával az oldalán toppant be a terembe, és a közönség sorai közt járva mesélt az észak-magyarországi régióval kapcsolatos élményeiről, kötődéséről, mivel egy jó ideje egy Eger melletti településen el, és borászkodik is.

Mint mondta, közel az ötvenhez váratlanul érte, hogy igaz barátokra lelt új otthonában. Kiemelte, az ott élő emberek igazán odafigyelnek egymásra és a vendégekre, így jó szívvel ajánlja mindenkinek, hogy látogasson el északra, a hegyvidéki régióba. Az előadások után borkóstoló és kötetlen beszélgetés vette kezdetét.

A „Nyugat Itthon” rendezvénysorozat önálló estjeit havonta, budapesti helyszíneken tartják, és minden hónapban egy-egy régiónak szentelik. Az irodalmi és zenei alkotásokkal a tájegység hangulatát igyekeznek megragadni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai