hirdetés
hirdetés

Teltházas húsvét Balatonon

Jó időjárás esetén biztos teltházra számítanak húsvétkor a nagyobb, egész évben nyitva tartó balatoni szállodák, főleg a magyar vendégeknek köszönhetően - derült ki több hotel vezetője MTI-nek adott tájékoztatásából. Beszámolóik szerint programokkal és animációkkal is színesítették kínálatukat a gyermekes családok fogadására készülve.

hirdetés

Hoffmann Henriknek, a siófoki Hotel Residence igazgatójának tájékoztatása szerint a 120 férőhelyes szálloda férőhelyeit idén könnyebben értékesítették eddig, mint tavaly.

Élénkebb mind az egyéni utazók, mind a konferenciák tartásához helyszínt és szállást keresők érdeklődése, mint egy évvel ezelőtt, és úgy tűnik, a cégeknek több pénzük van egyéb kiegészítő szolgáltatások megrendelésére is.

A vendégek 80%-a magyar

A Residence-ben húsvétra a helyek 80 százaléka kelt el előfoglalással, és arra számítanak, hogy a megmaradt szobákat is könnyen értékesíteni fogják az ünnepig. A húsvéti vendégek mintegy 80 százaléka magyar, a többi külföldről érkezik. Az igazgató kifejtette, mivel tavaly kedvezőtlenebb időpontban, vagyis korábban és rossz időjárási körülmények között volt húsvét, idén mindenképpen jobb foglalásra lehet számítani. Úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy teltházas lesz a legtöbb vidéki szálloda, és ha kellemes meleg lesz, akkor másfajta szolgáltatók is kivehetik részüket a megnövekedett fogalomból.

A Hotel Residence standard kétágyas szobája
A Hotel Residence standard kétágyas szobája


Kevesebb a külföldi, mint eddig

Sternóczky Balázsnak, a siófoki Hotel Azúr értékesítési vezetőjének tájékoztatása szerint a közel 600 férőhelyes szálloda már csak néhány szabad hellyel rendelkezik húsvétra. A vendégkör mintegy 80 százaléka belföldi. A nyári előfoglalások tekintetében azt tapasztalják, hogy kevesebb a külföldi, amely kiesést viszont pótolja a hazai megnövekedett kereslet, így egyelőre a tavalyihoz hasonlóan alakul a szezon.

Hotel Azúr
Hotel Azúr


Szijártó Csabának, a balatonfüredi Anna Grand Hotel igazgatójának beszámolója szerint a mintegy 250 férőhelyes szálloda is teltházra számít a húsvéti ünnepek idején. Az előfoglalásoknak köszönhetően a férőhelyek 60-70 százaléka kelt el. A vendégek 90 százaléka egyéni szervezésben és Magyarországról érkezik, így felkészültek rá, hogy sokan az utolsó pillanatra halogatják a döntést, kivárva, milyen időjárás várható, és mérlegelve a programlehetőségeket is. A szálloda nyári előfoglalásai a tavalyi, jól sikerült évhez hasonlóan alakultak eddig - mondta az igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a nyári szezonban 80 százalékos, éves viszonylatban 50 százalékos a balatoni hotel kapacitáskihasználtsága.

Anna Grand Hotel
Anna Grand Hotel

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai